Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Puglia – válogatás

Szerencsére manapság már megdőlni látszik az az elgondolás, hogy Puglia régió Olaszország kevéssé látogatott részei közé tartozik.

Mivel már a honlapomon is elég sok Pugliával foglalkozó cikk került közlésre, arra gondoltam, hogy készítek nektek egy válogatást, hátha épp arra indulnátok. Mivel igencsak délen helyezkedik el, így még az őszi időszak is szép időt kínál az odalátogatóknak.

Azzal kezdeném, hogy emlékeztetlek titeket a Tartományok/Régiók címszó alatt található rövid leírásra, ami épp ezzel a régióval foglalkozik. Itt általános infókat találtok leginkább, egyfajta áttekintőként kezelhetitek.

Photo by Alena Vavrdova on Unsplash

Ha szívesen utaznátok Bariba, a régió székhelyére, ami Budapestről repülővel egyszerűen megközelíthető, akkor a városról szóló cikkemet szívesen ajánlom figyelmetekbe – szó kerül itt a város katedrálisáról, egy közeli barlangról, a szép képtárról – megannyi látnivaló vár rátok!

Ha a Bari katedrálisának névadójáról, Szent Miklósról – bizony, a Mikulásról, és Bari védőszentjéről – olvasnátok, arra is itt a lehetőség, csak kattintsatok!

Aki kedveli a történelmet, azt is elolvashatja, milyen görög emlékek lelhetők fel a régióban – jónéhányat találhattok errefelé, az egyszer biztos!

Finom falatokra vágytok? Szeretitek a narancsot? Odavagytok a kenyérért? Egy helyre gyűjtöttem pár szuper finomságot Pugliából

Photo by Xiaolong Wong on Unsplash

Ha másféle falatok érdekelnek, innátok egy jó kávét, akkor se csüggedjetek, egy másik cikkben ugyanis más szempontok szerint gyűjtött ínyencségek várnak rátok!

Aki viszont kimozdulna Bariból, és elutazna Leccébe, a homokkő hazájába, azt ugyancsak egy virtuális utazásra invitálom – csakúgy, mint Alberobello és a süvegtetős manóházak kedvelőit!

Photo by reisetopia on Unsplash

Utóbbi két témáról jóval bővebben olvashattok majd a néhány héten belül a boltokba kerülő könyvemben, melynek címe: Ciao, Itália! – 50 érdekesség Olaszországról.

Na, kedvet kaptatok egy jó kis utazáshoz, ugye? Szerintem az ősz is csodálatos ott, délen – ha van rá lehetőség, ne hagyjátok ki!

Photo by Massimo Virgilio on Unsplash