Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Színházi előadás a Kultúrintézetben

Hétfő este, 2015. február 23-án, 18:00 órakor színházi előadást szerveznek a Budapesti Olasz Kultúrintézet Federico Fellini termében. Aki teheti menjen, akit érdekel, kattintson a tudnivalókért.

A Paolo Antonio Simioni ötlete alapján létrejött EuAct kísérleti színházi csoport számos olasz-magyar csereprogramot kezdeményezett, amelynek keretében Rómában és Budapesten több mint 20 szemináriumot tartottak. Ezeken a két ország mintegy 150 színésze hasonlíthatta össze a két nyelvet és kultúrát.

Paolo Antonio Simioni

Paolo Antonio Simioni

Az EuAct többnyelvű, nemzetközi csoport két projektje, a Gementi-Simioni duó két előadása színház és kortárs művészet a klasszikusok és kísérleti megoldások között. 

A Tristano S2 (videó, 15′) tisztelgés Richard Wagner előtt, aki Velencében – amelyet a mester kényszerszáműzetése éveiben menedékhelyéül választott, amikor letargiába esett amiatt, mert felesége elhagyta és Cosimával való kapcsolatát véglegesen megerősítette – 1858-ban megkomponálta a Trisztán és Izolda második felvonásának nagy részét.

Mihi ipsi scripsi (színházi tanulmány 4 színrészre) egy nem hétköznapi találkozó történetét meséli el, Friedrich Nietzsche és Lou Salomé találkozóját: az élet és a művészet szédületes kapcsolatát, amelyben a barátság, az ismeret és az élet iránti szenvedélyben osztoznak, a nagyság és kicsinyesség között ingadozva.

A két darab tehát Paolo Antonio Simioni, Leo Kopacin Gementi és Luca Rinaldi műve.

Szereplők: Alessia Pellegrino, Béres Miklós, Berki Szofi, Gryllus Dorka, Székely Miklós Béla, Bátyai Éva

 A helyszín pedig a Budapesti Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.)