Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Quartetto di Cremona – koncert Budapesten

2015. március 30-án, hétfőn – 19:00 órakor a Budapesti Olasz Kultúrintézetben az I-talents zenei programsorozat keretében kerül megrendezésre a Quartetto di Cremona koncertje. (Cristiano Gualco és Paolo Andreoli – hegedű, Simone Gramaglia – brácsa, Giovanni Scaglione – cselló).

A műsor során elhangzik:

Anton Webern: Langsamer Satz

Franz Joseph Haydn: Quartetto Op. 77/1

Ludwig van Beethoven: Quartetto Op. 130 con Grande Fuga

A Quartetto di Cremona 2000-ben alakult a cremonai Stauffer Akadémián. Az együttes tudását Piero Farulli (Quartetto Italiano) és Hatto Beyerle (Alban Berg Quartett) mellett tökéletesítette, és rövid idő alatt nemzetközi szinten az egyik legjelentősebb kamarazenei együttessé nőtte ki magát.

2011-től a milánói Quartetto di Milano állandó zenekara és őket választották a “Friends of Stradivari”című projekt reklámarcainak. A kamarazenekar rendszeresen kap meghívást világszerte a legfontosabb fesztiválokra és zenei szemlékre Dél-Amerikába, Ausztráliába és az Egyesült Államokba. (New York-i Barge Music Festival, a bonni Beethovenhaus és Beethovenfest, a brüsszeli Bozar, a turkui fesztivál, a hannoveri Kammermusik Gemeinde, a berlini Konzerthaus, a londoni Wigmore Hall és az ausztráliai Perth Festival). Folyamatosan közreműködik olyan nemzetközileg elismert zenészekkel mint: Bruno Giuranna, Massimo Quarta, Enrico Dindo, Alessandro Carbonare, Andrea Lucchesini, Pietro De Maria, Angela Hewitt, Ivo Pogorelich, Lilya Zilberstein, Cédric Tiberghien, Pieter Wispelwey.

2015-ben a Quartetto di Cremona elkészül Beethoven összes kvartettjének hangfelvételével, amelyet az Audite német lemezcég számára készítenek.

Cristiano Gualco egy Nicola Amati (1640) hegedűn játszik, Paolo Andreoli egy Paolo Antonio Testore (1758 ca.) hegedűt szólaltat meg, Simone Gramaglia egy Gioachino Torazzi (1680 ca.) brácsát , Giovanni Scaglione pedig egy Don Nicola Amati (1712) csellót.

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

További információk:

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel.: 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

Quartetto di Cremona

Quartetto di Cremona