Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Ajánló nyelvtanuláshoz

Igyekszünk olyan forrásokat megosztani – segítség gyanánt a nyelvtanuláshoz – amelyek hasznosak lehetnek az idegen nyelvek elsajátítása során. Az alábbi linken nem csak olasz – bár nyilván itt most ez lenne a leglényegesebb – hanem számos más nyelv tanulását segítő hanganyagok is vannak.

http://www.audio-lingua.eu/spip.php?article2519&lang=fr

Az oldalt az teszi/teheti szimpatikussá, hogy megválasztható, milyen nyelven, szinten, hanggal, milyen korú narrátorral és milyen terjedelmű szöveget van kedvünk/időnk meghallgatni, így ez az oldal a nyelvtanulás minden pontján segítséget adhat. Egyértelműen angolból van fenn a legtöbb anyag, de hát ez így is van rendjén, viszont úgy tűnik, hogy a többi nyelvnek sincs oka panaszra. Ha a nyelvtanuló olvasóközönség szerint megéri használni, és eddig még nem  volt ismert, akkor jó hír, hogy segíthettünk.

audio-lingua

A nyelvtanulás maga egy rendkívül hosszú folyamat, amelynek során mindenkiben merülnek fel kétségek, hogy érdemes-e, kell-e, akarja-e az ember ezt tovább folytatni, van-e kifutása, lesz-e alkalom használni stb. Ezeken átsegíthet az, ha változatos, sokszínű palettáról lehet megválasztani a feladatokat, és az órák nem egy séma szerint, már-már kiszámítható módon zajlanak. Remélhetőleg az időről-időre megismertetni kívánt linkek mind a tanárok, mind a tanulók számára segítséget és inspirációt nyújtanak a holtponton való átlendüléshez.