Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Filmajánló – ‘Sotto una buona stella’

Ismét egy idei darabbal gazdagítjuk a filmezni vágyóknak szánt gyűjteményünket.

A ‘Sotto una  buona stella’ című filmet Carlo Verdone jegyzi főszereplőként és rendezőként is (a producerek a széles körben nagy nevű Luigi és Aurelio de Laurentiis). Az a Carlo Verdone, aki egyébként a Manuale D’Amore első és második részében is felbukkant, hozva az olykor szerencsétlen, máskor vicces karaktert, amit tőle már megszokhattunk. Tavaly feltűnt a Cannes-i filmfesztiválon és az idei BAFTA-n és Oscar-on is díjazott ‘La grande bellezza’ (A nagy szépség) című filmben is.

A film története egy családjától elszakadt, ám azt kiváló anyagi helyzetéből adódóan maximálisan támogató apa sztorija, aki lényegében csak így, financiálisan van jelen a gyerekei életében.

A fordulat akkor következik be, amikor a gyerekei anyja meghal, ő pedig egy szerencsétlen esemény folytán csődbe megy. Mivel nem tudja tovább fizetni a gyerekei lakhatását, és a saját óriási házának fenntartását, mind összeköltöznek. Na, hát ebből aztán jön egyik bonyodalom a másik után, s a főhős fiatal barátnője hamar úgy dönt, jobb, ha továbbáll.

Ekkor költözik a szomszédba Luisa (Paola Cortellesi), az egyedülálló hölgy, aki észrevétlenül is sokat segít az apa és gyerekei közötti konfliktusok elsimításában. Természetesen kettejük kapcsolata szilárd barátsággá alakul, így tudunk végig azért szorítani, hogy összejöjjenek. Aki kíváncsi, hogy tényleg így történik-e, nos, annak végig kell néznie a filmet.

Carlo Verdone 1950-ben született Rómában. Színészi karrierje 1975-ben, a rendezői pedig 1980-ban indult be. Jellemzően szórakoztató karaktereket alakít, az oly sokat emlegetett ‘commedia all’italiana’ mai jeles képviselője.