Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Könyvajánló – Velence

Ma egy könyvajánlót hoztam nektek – rengeteg fotóval, Velence városáról.

A kiadvány, amit mára választottam, Boros Géza: Minden más városnál városabb című könyve, ami az elmúlt évek egyik legátfogóbb képanyaga szerintem Velencéről. Én magam is az utóbbi időben vettem a kezembe, és bár szöveganyaga kevés, a fotók olyan közel hozzák hozzánk a várost, amennyire csak lehetséges.

Boros Géza könyve

Mivel az elmúlt időszakban az én érdeklődésem is a lagúnák városa felé fordult, nagyon örültem, hogy rátaláltam a kiadványra. A képaláírások böngészésével számtalan olyan érdekes témára bukkantam, amit mindenképp fontosnak tartok körüljárni – egyszer majd egy nagyobb lélegzetű írásban (netalán könyvben) is csokorba gyűjtöm és elmesélem ezeket.

Photo by Liubov Ilchuk on Unsplash

Nekem nagyon tetszett még Torma Tamás ajánlója a könyvről, amelyben az alábbiakat írja:

Boros Géza művészettörténész szerencsére megtehette, hogy ne csak egynyári utazó legyen a városban. A Velencei Biennálé Iroda vezetőjeként évente többször (mintegy harminc éve) kiutazik a tőlünk hétszáz kilométerre fekvő Velencébe – és nemcsak a világ legmenőbb kortárs képzőművészeti eseményének a megnyitójára. Hiszen a kiállításokat itt is hosszú, előkészítő felvezetés, majd a sokkal csendesebb levezetés övezi. Egy interjúban ezt mondta erről: „Annak, aki először jár Velencében, olyasmi élmény lehet a várossal való találkozás, mint egy ültő helyben elfogyasztani egy doboz konyakos bonbont. Tömény és szirupos. Azonban, ha mértékkel adagoljuk, akkor ráérzünk az igazi ízére és a hatása is hosszan tart.”

Akinek van lehetősége végiglapozni, mindenképpen jó szívvel ajánlom – régi fotói miatt nem csak utazás, de időutazás is lesz Boros Géza könyve.

Kellemes kikapcsolódást!

Photo by Geoffroy Hauwen on Unsplash