Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

OLTRE – kiállítás Budapesten

A 2015-ös Art Market Budapest alkalmából a budapesti Olasz Kultúrintézet a Cramum Társasággal és a Giorgio Pradi Alapítvánnyal együttműködésben Budapesten mutatja be az OLTRE/ TÚL című nemzetközi kiállítást (megnyitó október 8-án).

A kiállítás megnyitón bemutatásra kerül a tárlathoz tartozó művészeti könyv: egy értékes, limitált példányszámban megjelenő (300 példány), több, mint 5 méteres kiadvány.

A Sabino Maria Frassà gondozásában megrendezett kiállítás a budapesti Ludwig Múzeum védnökségével mutatják be a budapesti Olasz Kultúrintézetben látható 2015. október 8. és 11. között.

2016-ban a kiállítási anyag Olaszországban tekinthető meg az ivreai Garda Múzeumban és a Római Magyar Akadémián.

A tárlat 10 olasz és 7 magyar, különböző korosztályhoz tartozó híres művész – köztük a jelenlegi biennálén már kiállított, valamint más ígéretes tehetség – munkáit tartalmazza:

– Magyar művészek: Tót Endre (az egyik leghíresebb, ma is élő magyar alkotó), Cseke Szilárd (alkotásait a jelenlegi Velencei Biennálé Magyar Pavilonja mutatja be), Kacziba Andi (1997 óta Olaszországban élő textilszobrász), Tombor Zoltán (nemzetközi hírű fotográfus); valamint olyan fiatal művészek munkái is szerepelnek a kiállításon, mint Merényi Dávid, Székely Beáta, Kard Kamilia.

– Olasz művészek: Alberto di Fabio (akinek épp most ért véget a kiállítása a Mart-ban), Eva Sorensen (alkotásait az 1981-es Velencei Biennálé Olasz Pavilonja mutatta be), Elisabeth Scherffig és Daniele Salvalai (nemrég egyéni kiállításuk volt Milánóban), HH LIM (Velencei Biennálé 2013), Franco Mazzucchelli (Velencei Biennálé 1976), Raffale Penna (textilszobrász); valamint olyan fiatal művészek munkái is megtekinthetők a kiállításon, mint Paolo Peroni, Francesca Piovesan, Eracle Dartizio.

Az OLTRE/TÚL kiállítás a láthatón túlra vezeti a látogatót, mert „a kortárs művészet alapjában véve a sötétségből, kétségekből és árnyalatokból álló végtelen második szint megjelenítése és felülmúlása” (S.M. Frassà).

2015. október 8 – 11. (10:00 – 18:00) – Olasz Kultúrintézet (Budapest, Bródy S. u. 8.)

Megnyitó: 2015. október 8., 19.00 óra