Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Madarassy István kiállítása – „Pokol és Purgatórium”

Minőségi zenével kísért kiállítás? Naná, hogy mindenkinek ott a helye! Holnaputánra ajánlunk egy kis munka utáni kikapcsolódást az olvasóknak.

Madarassy Istvánt Európa egyik legnevesebb rézszobrászaként tartják számon. A művész, Dante lelkes olvasójaként egy “képszobor” sorozatot hozott létre, amelyek az Isteni Színjáték énekeit ábrázolják.

2015. április 15-én szerdán, 18:00 órakor kerül sor a “Pokol és Purgatórium” című kiállítás megnyitójára az Olasz Kultúrintézetben. (1088 Budapest – Bródy Sándor u. 8) A 60 kiállított képszobor mellett, (énekenként egy-egy mű) amelyek oxidrid lánggal rézlemezre készültek, a képek vázlatai is kiállításra kerülnek.

A megnyitó alkalmából Szakcsi Lakatos Béla (zongora) és Kathy Horváth Lajos (hegedű) nyújtanak zenei improvizációt a bemutatott művekhez.

A kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivállal való együttműködés gyümölcséből született, amelynek programjában ebben az évben számos esemény a költő születésének 750. évfordulója alkalmából történő tiszteletadásként fogható fel.

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel.: 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

Galériánk néhány alkotását emeli ki a művésznek, az alábbi videó pedig egy interjút és számos gyönyörű képet nyújt az érdeklődők számára.