Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Visszatekintő

Arra gondoltunk, megosztjuk Önökkel, melyek voltak a 2021-es év legnépszerűbb cikkei oldalunkon.

Nagyon érdekes kaland a számomra az, ha a honlap analitikáját nézegetve azt látom, hogy bizonyos, évekkel ezelőtt írt és közzétett cikkek még mindig kimondottan nagy érdeklődésre tartanak számot.

Szívesen barangolok az analitika útvesztőiben azt kutatva, milyen témák érdeklik Önöket leginkább, és azt látom, hogy igen vegyes témákat tekintve a cikkek látogatottsága. Ez számomra azt erősíti meg – amiben valahol reménykedtem is – , hogy az olvasóink érdeklődése Olaszország iránt legalább annyira szerteágazó, mint amennyire széles palettáról meríteni próbálunk.

Az egyik legkedveltebb cikkünk még mindig a reneszánsz divat – ennek egy pici szeletére rápillanthatnak az esztergomi érseki miseruhákat taglaló írásunkban is, sőt néhány hete még a haj ábrázolásáról is szó esett.

A carrarai márvány is egy olvasott része az oldalnak – nem véletlen ez, nagyon sok reneszánsz művész használt innen származó alapanyagot később világhírűvé vált munkáihoz.

Monrealéban van az egyik legszebb, leginkább ámulatba ejtő katedrálisa Szicíliának – így többek figyelmét ragadta meg aranymozaikjai sokaságával.

Hogy Kapisztrán Jánosnak milyen szerepe volt a nándorfehérvári diadalban, azt is sokan böngészték.

Az olasz ágyazás, mint slágertéma, és a szárd gasztronómia titkai szintén itt vannak a 2021-es sikerlistán – nem is beszélve Dante életéről, amely az idei, a költő halálának 700. évfordulóját ünneplő egész éves sorozatnak volt az egyik meghatározó eleme.

A Pápai Állam a történelem-rajongókat ragadhatta meg, Genova, Palermo és Capri pedig az utazók érdeklődésére is számot tartott.

Örömmel vennénk, ha átlapoznák velünk újra ezeket a különlegesen érdekes témákat – szívesen szedtük csokorba a 2021-es évet kísérő legnépszerűbb cikkeket, ezzel búcsúztatva az óévet.

Forrás: unsplash – lilartsy