Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Blogajánló – gyerekeknek

Újabb blogajánlónk célcsoportját a gyerekek, pontosabban a kisgyermekes szülők képezik.

Szeretnénk hosszabb távon több ilyen ajánlón keresztül egyfajta segítséget nyújtani azoknak az anyukáknak, apukáknak, akik idegen nyelven is szeretnének szólni gyermekükhöz, és a nyelv elsajátítását már pici korban fontosnak találják.

Ebben az időszakban még elsősorban a mesék, dalok, mondókák világán keresztül lehet legegyszerűbben megismertetni egy másik nyelvet, ehhez pedig az internet rengeteg segítséget ad.

Bátran lehet használni akár az olasz szülők számára készült oldalakat, melyek tengernyi – tipikusan olasz, vagy a világ minden egyéb tájáról származó, de olasz nyelven elérhető – anyagot biztosítanak az érdeklődőknek. A mostani bejegyzéssel kezdve sok forrást ajánlunk még az arra fogékonyaknak.

Az olaszdalok.blog.hu lapra kattintva kedves, olasz nyelvű gyerekdalokkal találkozhatunk, melyek pár perces, mókás részei lehetnek egy-egy játszós délutánnak, a szülők számárára pedig segítenek színesíteni  a kicsikkel töltött időt.

Ami miatt az ajánló választása erre a blogra esett, a következő: a dalok között nem csak olasz, hanem akár angol, német, orosz, francia és spanyol dalokat is találunk, így nem feltétlenül csak az olasz-megszállott szülőknek tudunk ezzel a gyűjteménnyel ötleteket adni. Természetesen – a tematikából adódóan – ajánlónk a későbbiekben jobban támaszkodik majd a kifejezetten olasz tartalmakra, de fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ebben a folyamatban paradox módon most nem maga az olasz nyelv, hanem úgy általában az idegen nyelv ismerete/megismertetése a lényeges.

TudorManók

Fent említett oldal a tudormanók nyelvtanulási módszereit egészíti ki, így arrafelé navigálva akár még további hasznos információkat is fellelhetünk, nem is beszélve a megvásárolható/letölthető tanulási segédletekről.

Reméljük, sikerül(t) kedvet csinálni ahhoz, hogy a gyakorló szülők a nyelvtanulás szeretetét és örömét már igen korán a gyerekekbe tudják plántálni, és hogy ezzel a rovattal mindehhez kicsit mi is hozzájárulhatunk.