Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Olvassunk olaszul! – e-könyvek ingyen

Karácsony táján az ember nyugalmasabb napokat él, talán egy jó könyvre is több idő jut.

Böngésztünk a neten a napokban arra vonatkozóan, mit ajánlhatunk azoknak az olvasóinknak, akik szívesen forgatnak idegen nyelvű, azon belül is ékes talján nyelven íródott kiadványokat. Találtunk is több olyan oldalt, ahol óriási mennyiségben ingyen is letölthetőek e-könyvek – igazi kincsesbányákat találtunk tehát, így ez kinek-kinek igazán jól jöhet a hosszú téli estékre. S ha a linkeket megtartjuk – márpedig miért is ne tartanánk meg – akkor később akár ajándékötletek után kajtatva is érdemes lesz ide visszakanyarodni.

Nézzük akkor, hol mindenhol tudunk letöltéseket megejteni egy kellemes olvasás érdekében (a lista sorrendje semmilyen szempontból nem mérvadó):

1. Kezdjük a BookRix-szel, ahol számtalan könyvet találhatunk mindenféle stílusban, így aki idekattint, már alig fog győzni válogatni közülük.

bookrix

2. A második befutónk a Mondadori Kiadó, akik szintén sok ingyenesen letölthető e-könyvet kínál, a még nagyobb választékban kapható fizetős verzió mellett.

mondadori3. Az ebookgratis is jókora állománnyal lep meg minket, a keresgélés itt is hosszadalmas lesz, ezt az egyet megígérhetjük.

ebookgratis

4. A LiberLiber adományokat elfogad, ám a legtöbb könyv náluk is hozzáférhető egyetlen forint befizetése nélkül.

liberliber

5. Aki még nem fulladt ki, annak a multilingual books kínál egy újabb kupacot válogatási célzattal.

multilingual books

Mai válogatásunk nem tükrözi reprezentatívan az olasz piacon jelenlévő e-book áruházakat, rajtuk kívül is számtalan hozzáférési lehetőség van a hálón, azonban ez a gyűjtés talán jó kiindulópontot jelenthet a keresgéléshez, és egy mentséggel kevesebb azoknak, akik azért nem olvasnak olaszul, mert nem jutnak hozzá a megfelelő irodalomhoz.

Kellemes időtöltést így az év végén!