Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Zongora récital – Beatrice Rana

Egy fiatal művésznővel zongorakoncert várja a zenekedvelőket a Kultúrintézetben!

Az I-talents 2015 koncertsorozat a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Tavaszi Fesztivál közreműködéséből született, amely esemény az egyik legfontosabb kulturális kezdeményezés Budapesten. A következő koncert főszereplője Beatrica Rana, a fiatal de már elismert zongorista.

A récital 2015. április 13-án, 19:00 órakor kerül megrendezésre a Giuseppe Verdi Teremben. (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.) Műsoron Frédéric Chopin, Claude Debussy, Alexander Scriabin, Maurice Ravel művei.

Beatrice Rana, aki tavaly a neves International Piano című magazin “30 under 30” rangsorában kapott helyet, mint az egyik legjobb harminc év alatti zongorista, négy éves korában kezdte a zenetanulást és kilenc évesen debütált J. S. Bach f-moll zongoraversenyével.

A Monopoli (Bari) Konzervatóriumban tanult Benedetto Lupo irányításával, ahol kitüntetéses diplomát szerzett. 2011-ben a Montreáli Nemzetközi Zenei Verseny fődíját és különdíját nyerte el, két évvel később pedig közönségdíjat és ezüstérmet kapott a “Van Cliburn” nemzetközi zongoraversenyen. Mindkét verseny történetében ő volt az első olyan olasz női vesenyző aki dobogós helyzést ért el.

Beatrice Rana jelenleg Hannoverben él, ahol a Hochshule für Musik , Theater und Medien iskolában Arie Vardi izraeli zongoraművész osztályába jár.

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel.: 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

Beatrice Rana

Beatrice Rana