Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Enrico Brignano

Az olaszok egyik igazán sokoldalú művészét mutatjuk be ma, ő Enrico Brignano. A római születésű színész, humorista, rendező, színi rendező és műsorvezető igazán változatos pályát mondhat magáénak.

Még csak 47 éves, azonban már számos filmben, tévéfilmsorozatban, színházi darabban mutatta meg tehetségét, utóbbi esetben nem csak színészként, de rendezőként is jegyzik.

Mi azonban a humorista énjére szeretnénk kihegyezni ezt a bejegyzést, abban ugyanis tényleg felejthetetlen poénokat tud felvezetni. Már igen fiatal korában csatlakozott a fiatal humorista tehetségeket felkaroló, Gigi Proietti által létrehozott ‘Accademia per i giovani comici’ intézményhez, ebből is kitűnik, hogy már nagyon fiatalon a humor volt az egyik fő erőssége.

A jó hír, hogy az olaszt beszélők számára pár igen vicces perc következik, a rossz, hogy akik olaszul nem tudnak, sajnos itt most számukra nem sok babér terem. Poént lefordítani meg ugye, hát… Inkább ne.

Enrico Brignano nem csak Olaszországban sikeres vicces műsorai okán, de az Egyesült Államokban is „turnézott” 2011-ben, Show d’oltreoceano címmel, a kinn élő olasz közösségek számára készített egy kimondottan az olasz nyelvjárásokhoz és dialektusokhoz kapcsolódó estet. A videót most sem hagyjuk ki (bár ez a témában azonos, ám római előadás), a haladó olaszosoknak jó szórakozást kívánunk!

Színházi színészként 1993 óta aktív, rendezőként ugyanezen a területen 1999-től jegyzik a nevét. Az olasz tévéfilmekben és filmsorozatokban is az 1990-es évek elején tűnt fel, szerepet kapott pl. az ‘Un medico in famiglia’ című szériában is, amit Magyarországon ‘Orvos a családban’ címmel vetítettek egy időben.

Aki szívesen követné a művész munkáját, az a hivatalos honlapján megteheti azt, videókban, interjúkban nem lesz hiány. Természetesen rögtön átnavigál az oldal Enrico facebook-profiljára, de azt hiszem, ezt mondani sem kell, manapság így működünk mind.

S a végére nem bírtuk ki, hogy ne kerüljön ide egy utolsó videó. A téma az igen hosszú műkörmök és azok ‘felhasználási területe’, másfél perc tömény hülyeség…