Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Emilia-Romagna is lehet a mesék földje

Cikk-triónk Emilia Romagna tartományba hív minket egy mesés kalandra!

Mivel minden régióból hozunk egy-két mesét is, nem lesz ez másként ennek a keleti parti régiónak az esetében sem.

Ma azonban nem csak mesét, hanem egy klassz gyűjteményt is ajánlunk, amelyek egy utazás során egyik ámulatból a másikba ejtik a gyerekeket, és közben a felnőttek is klasszul szórakozhatnak.

Kezdjük akkor magával a mesével, hiszen az az egyik legfontosabb elemünk. A paroledautore oldalra látogatunk el ma megint, ahol egy olyan mesét olvashatnak, amiről én nem is tudom, van-e magyar megfelelője – ha Önök igen, akkor facebook-kommentben jöhet az információ, várjuk!

A történet két lányról szól: egyikük kedves és jó, a másikuk pedig szörnyen gonosz. Kalandjaik egy béka és egy herceg körül forgolódnak, ahol a végén mindenki elnyeri azt, ami neki jár.

Forrás: fiaberella.it

A mesét, amelyből egy picit részletet mutatunk olaszul, a kedvelt mesés oldalaink egyikén teljes terjedelmében olvashatják:

„C’erano una volta due ragazze che stavano in campagna in due casette vicine. Una si chiamava Maria ed era buona, e quell’altra si chiamava Lisa ed era cattiva; ma siccome da quelle parti non c’era nessun altro per avere un po’ di compagnia, andavano in giro insieme e insieme si ritrovavano a lavorare. Erano povera gente e campavano raccogliendo un pò d’erba lungo i fossi e raccogliendo legna nei boschi. Maria aveva solo il babbo, un omo buono, un povero vecchio che non riusciva più a combinare nulla di buono, e Lisa aveva solo la mamma, cattiva come lei. Un giorno le due ragazze andarono nel bosco a cercare un po’ di radicchio, e a un certo punto si separarono, accordandosi di ritrovarsi lì prima dell’avemmaria. E così s’avviarono, per cercare i radicchi. „

Az olasz mesék világa olyan gazdag, hogy különféle gyűjtemények láttak napvilágot az egyes régiókra legjellemzőbb történetekből. Természetesen Emilia-Romagna tartománynak is van ilyen kollekciója, ami könyv formában elérhető és rendelhető a Feltrinelli kiadó oldalán.

S még valami, amire szeretnénk felhívni a figyelmet: aki kisgyerekekkel utazna, és sok programot szerveznének, de zömmel olyat, ami a kicsiket is leköti, akkor ne habozzanak körülnézni a travelemiliaromagna.it oldalán, ugyanis egy hosszú cikkben az alábbi programokat, és még sok mást is ajánlanak, ami a szülőknek is érdekes lehet.

Aki tehát ebbe a régióba kirándulna családostul, az alábbi dolgokat nézheti meg:

S ezek csak egy részét képezik a programoknak, úgyhogy ha elolvasták a mesét, és elaludtak a kicsik, már lehet is tervezni egy olyan utat, amely egy életre meghatározó lehet a számukra!

Forrás: fiaberella.it