Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Elhagyatott kastélyok Olaszországban

Egy francia fotós, Thomas Jorion imád elhagyott helyeket fényképezni – általa láthatjuk, hogy milyen csodás épületeknek kellett valamilyen oknál fogva elpusztulniuk.

Thomas Jorion egy 1976-os, párizsi születésű fotós, aki számtalan témában készített már fantasztikus képeket, és be is utazza a világot, hogy a témáihoz szükséges helyeket megtalálja. Szép képeket készített az Egyesült Államokban, Japánban és Európa számos helyén – minket nyilván az olasz vonatkozás érdekel leginkább.

Négy régióban rótta a városokat ennek a csodás anyagnak az összeállításához – Piemonte, Lombardia, Toscana és Emilia-Romagna voltak a célpontok. Ezek a helyek valóban bővelkednek is elhagyott kastélyokban, a Sammezzano-iról már mi is írtunk korábban. Saját bevallása szerint ezeknek a helyeknek nagyon sajátos viszonya van az idővel – a mai rohanó világban minden olyan gyorsan fejlődik és változik, ugyanakkor ezek a helyek mintha megálltak volna egy ponton, és az egész élet elrohant mellettük. Az ember egy-egy ilyen képsor láttán tényleg megáll egy picit gondolkodni…

Úgy tudjuk, a fotós nagyon fiatalon kezdett el ennek a szenvedélynek hódolni, s ahogy honlapjáról kiderül, az utóbbi időben könyv formában is kiadott egy-egy gyűjteményt az eddig elkészült munkáiból.

Alábbi galériánkkal betekintést nyerhetünk a Thomas Jorion által bemutatott olasz kastélyok jelenlegi, sajnos rettenetes állapotába. Kellemes lapozgatást kívánunk!