Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Válogatás Puglia szépségeiből

Puglia is azok közé a régiók közé tartozik, amelyeket nem lehet megunni. 

Ma ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk egy kis válogatást azokból az anyagokból, amelyek segítségével a korábbiakban már érintettük a csizma sarkát.

Ez a „medley” kiterjed mind látványosságokra, mind pedig szokásokra, annak reményében, hogy a nyár közeledtével meghozzuk jónéhány olvasónk utazási kedvét. Mi magunk is szívesen pattannánk fel a Bari-ba tartó közvetlen járatra, hogy egy hatalmas kanyarral bevegyük a régió nevezetességeit.

Vegyük hát sorba, hova is indulhatnánk.

Itt van mindjárt Alberobello. Facebook profilunk fő fotójaként is hasonló képet használtunk ebben a hónapban, hiszen olyan varázslatos ez a kisváros, hogy Puglia kapcsán a top 3 célpont között szerepel a mi szívünkben. Korábban egy egészen tömör anyagban már összefoglaltuk, miként is alakult a trullo-k története, érdemes újra beleolvasni.

Alberobello

Alberobello

A másik gyönyörű városa a régiónak, amelyről ebben a hónapban nem esett szó (ami vétkes hanyagság!), de korábban már szintén belemerültünk a homokkő rejtelmeibe, az Lecce. Az épületek jellegzetes színüket és nem mindennapi hangulatukat köszönhetik ennek az érdekes, a tengerhez ezer szállal kötődő kőnek. A kialakulás története sem egy utolsó sztori, tessék csak újraolvasni a történetet.

Lecce

Lecce

A másik, kétrészes sorozatunk, amely ugyancsak Puglia jellemzője, ám nem hely, hanem egy kis folklór, az pedig a tarantella. Ez a tánc egyébként a komplett dél-olasz területen elterjedt, számos változata létezik és szintén nagyon érdekes, hogyan alakult ki és milyen hiedelmek kapcsolódnak hozzá.

Tarantella

Tarantella

Őszintén reméljük, hogy az utazóközönség kitűzött egy rajzszöget a képzeletbeli térképre Puglia területére, mint hamarosan felfedezendő, új célpont. Még inkább reméljük, hogy sok olvasónknak volt már alkalma meglátogatni ezt a csodás régiót, és talán most boldog nosztalgiával gondol vissza arra, milyen fantasztikusan érezte magát itt.

Pénteken jövünk a dialektusokkal, és ezzel búcsúzunk is Puglia-tól, májusban új régiót fedezünk fel. Aki tudja az ábécét, már sejtheti, hogy hova utazunk együtt a következő hónapban.