Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Kolostori és udvari zene a középkori olasz városállamokban

Időről-időre ajánlunk zenei programokat olvasóinknak, és mivel az elmúlt napokban foglalkoztunk történelmi témával is, épp kapóra jön egy jó kis koncert. Az időpont: április 20., hétfő 19:00 óra.

Dante születésének 750. évfordulójának alkalmából a Budapesti Olasz Kultúrintézet a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködve az I-Talents 2015 koncertsorozat keretében bemutatja a laReverdie “Kolostori és udvari zene a középkori olasz városállamokban” című koncertjét. (Claudia Caffagni, Aimone Gronchi, Elisabetta de Mircovich, Matteo Zenatti).

Műsoron lesznek egy ismeretlen, XIII. századi olasz szerző művei, valamint olyan elismert zenészek mint Jacopo da Bologna, Francesco Landini, Giovanni da Cascia, akik a régi zenének különösen kiemelkedő képviselői.

laReverdie - Az együttes tagjai

laReverdie – Az együttes tagjai

1986-ban két, fiatal lánytestvér pár megalapítja a laReverdie középkori zenét játszó együttest. A formáció nevét az a verses regény műfaj ihlette, mely a természet tavaszi megújulását ünnepli. Az együttes az évek során a közönség és a kritika elismerését is kivívta magának, annak a hatalmas képességének köszönhetően, mellyel az európai középkor és korai reneszánsz jelentős zenei örökségének különböző repertoárjához és stílusához közeledik.

A harminc év kitartó munka alatt felhalmozódott kutatási eredményeknek és tapasztalatoknak köszönhetően a laReverdie egyedülálló együttessé nőtte ki magát mind az összhangot, mind a lelkesedést, mind pedig az elismert vokális és hangszeres virtuozitásukat tekintve.

Idei projektjük egy, a velencei dózsék számára írt zenés darabok feldolgozása, melyek jellemzően a középkor és a reneszánsz idején születtek. A musicraiser oldalán erről bővebben is olvasni lehet, sőt egy videó várja az odalátogatókat, amelyben az együttes mesél a tervekről.

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel.: 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

Egy kis ízelítő azoknak, akiknek esetleg nem lesz alkalmuk részt venni a koncerten: