Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Toscana

Boldog Karácsonyt! Buon Natale!

Kedves Olvasók! Buon Natale a tutti!

Remélem, hogy az ünnepek mindenkit meghitt, nyugodt környezetben találnak, és lesz egy kis idő a pihenésre, fellélegzésre, amit mindenki várt és biztosan jól ki is érdemelt.

Szeretném megköszönni nektek az ez évi lelkes támogatást, az olvasói leveleket, észrevételeket. Köszönöm a fotókat, amelyekkel gazdagítottátok bejegyzéseim sorát, interjúalanyaimnak a kedves és kimerítő válaszokat, a facebook-os lájkok sorát, és remélem, hogy az oldal további megosztásában, népszerűsítésében a későbbiekben is számíthatok rátok! (a cikk a kép alatt folytatódik!)

Photo: unsplash – Elisaveta Bunduche

Ahogy az elmúlt években már tettem, ismét összegyűjtök néhány cikket a korábbi írásaimból, amelyek egy picit megmutatják, hogy Olaszországban hogyan zajlik a karácsony, s összehasonlíthatjuk, mit csinálnak ugyanúgy, vagy épp teljesen másképp az olaszok, mint mi.

Karácsony Olaszországban

Bizony, náluk is van „Betlehem”, vagy jászol – ők „presepe” névvel illetik, és kimondottan Nápolyban van nagy hagyománya (nagyobb, mint Olaszország más részein). De ebben a cikkben a zampognarikról is szó esik – hogy kik ők, és miért részei a karácsonyi hagyományoknak? Nos, az írásomból ez is kiderül. Kattintsatok rá az összes zöld feliratra, mert mindegyik alatt rejtőzik egy-két szuper infó!

S ha már Nápoly, nézzük, mi az a struffoli, amit olyan lelkesen majszolnak ott karácsony táján! (a cikk a kép alatt folytatódik!)

Photo: unsplash – Jessica Mangano

Egy olasz karácsony címmel megjelent cikkemben nem csak az ünnepi hagyományok kerülnek szóba, de ide még egy közmondást is elrejtettem, ami gyakran használatos, és a karácsony apropóján született.

Ezekkel az olvasnivalókkal kívánok mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket, szép és nyugodt családi perceket, jó pihenést 2023 karácsonyán!

Ui.: Panettone-t mindenki sütött, ugye? A vicces verzióért is csak kattintani kell egyet!

Photo: unsplash – Margaret Jaszowska