Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Gesztenyés tortácska

A mai recepttel búcsút intünk az immár két hónapja tartó gasztro-szekciónknak – egy gesztenyés finomsággal búcsúzunk a sorozattól.

Semmiképp sem keserű, inkább édes szájízzel ajánljuk ezt a receptet a sütögetésre bármikor kapható karanténszakácsoknak és -cukrászoknak.

Mára sem választottunk túl bonyolult feladatot, azonban azt mindenképpen szeretnénk, ha akár ezt, akár korábbi receptjeinket alkalomadtán kipróbálnák, hiszen sosem árt egy kis mediterrán ízvilágot csempészni az asztalra, karantén ide vagy oda.

A finomság egy gesztenyés torta lesz, amelynek nincs túl sok összetevője, gyorsan összeállítható, keleszteni sem szükséges, így még ha épp csak azon gondolkodunk, jó lenne délután valami nyalánkság, akkor egy óra múlva már kinn is lehet a sütőből.

Torta di farina di castagne con il cioccolato (Gesztenyelisztes torta csokival)

Hozzávalók: 500 g gesztenyeliszt, 50 g fehér liszt, fél liter tej, 70 g keserű kakaópor, 50 g cukor, 10 g szódabikarbóna

Valóban nem egy hosszú lista, igaz? Szitáljuk egy tálba a liszteket, adjuk hozzá a szódabikarbónát, kakaót és a cukrot. A tej hozzáadásával gyúrjuk össze az összetevőket addig, míg egy szép, csomómentes, homogén állományú tésztát kapunk. Tegyük a készre dolgozott tésztát egy kiolajozott, kilisztezett formába/tepsibe, és közepes hőfokon süssük mintegy 40 percig.

Az édességet ajánlott langyosan szervírozni. Én el tudnék képzelni mellé egy csepp meggylekvárt, de uzsonnának egy pöttyös bögrényi tejjel is extra finom lehet.

Jövő héttől új vizekre evezünk – hogy mi vár Önökre, az ma még legyen meglepetés!