Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Marco Mengoni

Az olasz X-Factor 2009-es győztese nagyon fiatalon, alig 21 évesen nyerte meg a versenyt, s azóta megállíthatatlan.

A 2000-es évek második felében már több alkalommal lépett fel bárokban, esküvőkön, miközben folyamatosan fejlesztette énektudását. Az igazi áttörést azonban a tehetségkutató műsor hozta meg a számára, s azóta két full albummal is jelentkezett. Ezek közül egyik a 2011-es Solo 2.0, a másik pedig az idei (2013.) #prontoacorrere címet viseli.

A Sanremo-i Fesztiválon 2010-ben a harmadik helyig jutott, azonban 2013-ban már megnyerte, s a dallal (L’Essenziale) egyenesen az Eurovíziós Dalfesztiválra kvalifikálta magát. Íme, a videó:

Második albuma, mely a fenti dalt is tartalmazza, dupla platina lett Olaszországban, s szerepel rajta egy-két angol nyelvű nóta is – ebből is látszik, hogy a Sony a külföldi piacokat is megpróbálja előkészíteni a fiatal énekes számára.

A Rómához közeli (Ronciglione) születésű Marco Mengoni – mint ahogyan az számos interjúból is kiderül, melyeket az olasz tévék készítettek vele az elmúlt időszakban – alapvetően egy (igazi olaszhoz méltóan) vicces, humoros figura, ugyanakkor egyértelműen látszik, hogy allűröktől mentes, ami egy szimpatikus vonás.

Lehet, hogy megvan Eros Ramazzotti utódja, ami a zenei minőséget illeti?

Kívánunk hasonló nemzetközi sikereket!

Ezen felbuzdulva pedig nézzük is meg a #prontoacorrere című album címadó dalának klipjét: