Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Könyvajánló – limitált kiadás!

Igazán művészetbarátoknak ajánljuk alábbi írásunkat. Főként azoknak, akiket lázba hoz a történelem is – érdekli Pompei és a környező kisvárosok egykori élete.

A Treccani – mint kiadó, nyelvőrző, -védő, -magyarázó, azon kívül pedig az olasz kultúra egészével foglalkozó, igen kimerítő tartalmat generáló – enciklopédia egy új kiadvánnyal kecsegteti az érdeklődőket a fenti témában.

Készült ugyanis egy ezer oldalas gyönyörű album, mely a korábban megjelent Pompei-t bemutató kötet második részeként fogható fel. A könyvben mintegy 800 illusztráció található, és limitált példányszámban adták ki, összesen 1499 db létezik belőle. Gyönyörű és igényes bőrkötésben kapható,  a címe pedig: ‘I luoghi dell’arte – Cittá vesuviane’.

tavola_cittavesuviane_02

Az első kötetet – melyet az 1997-es UNESCO védelem alá vételt követően adtak ki Pompei-ről – most kiegészíti egy másik, mely nem csak Pompei-vel, de a környező kis települések bemutatásával is gazdagítja tudásunkat. A könyv komplex külvárosi és városon kívüli építészeti megoldásokat mutat be a Vezúv lábánál lévő kisvárosok vonatkozásában, melyeket úgyszintén érintett az i.sz. 79-es vulkánkitörés.

A kiadvány a Pompei körüli villák részletes dokumentációját és illusztrációit tartalmazza, az újonnan megtalált épületeket és látványosságokat is bemutatja, melyek kimondottan építészeti szempontból óriási jelentőségűek, s melyek megmutatják az európai v. nyugati kultúrában vállalt szerepüket is.

Az elmúlt időszakban ezen a területen számos művészeti alkotást – festményeket, szobrokat – restauráltak, és antik irodalmi alkotásokra bukkantak. Ezek összességében megkerülhetetlen forrását jelentik a legújabb kori tanulmányoknak és kutatásoknak, melyek Olaszország ezen részét, és az európai kultúra gyökereit veszik górcső alá.

Aki kedvet kapott, és mindenképpen szeretné a polcán tudni a kiadványt, az az alábbi elérhetőségeken férhet hozzá:

+39 06 689 821 69
venditadiretta@treccani.it