Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Beszélgetés Ivan Fedele zeneszerzővel

Akik nem csak a zene, de annak elméleti vonatkozásai iránt is elkötelezettek, biztosan érdekesnek találnak egy beszélgetést magával a zeneszerzővel. Ma Ivan Fedele látogat el a Kultúrintézetbe, ahol nem csak beszélgetést lehet hallgatni vele, de néhány műve is felcsendül – kiváló magyar művészek tolmácsolásában.

A KORTÁRS zenei szemle egy olyan utazás/felfedezés, mely a különböző generációkon átívelő zenei tapasztalatot mutatja be néhány példán keresztül: megismerteti a közönséggel mind a háború utáni mestereket, mind pedig a legifjabb nemzedék alkotóit; határtalan teret nyit a zenei és nem zenei gondolatoknak, újragondolja a hangzás, tér, idő közötti kapcsolat problematikáját és új perspektívákat mutat.

Ez a kortárs zeneszerzők részvételével megvalósuló rendezvény nem csak azt teszi lehetővé a közönség számára, hogy meghallgassa a többé-kevésbé ismert darabokat, hanem a találkozóval egybekötött koncert formának köszönhetően párbeszédre invitál a szerzőkkel.

2014. május 15-én, csütörtökön 18:00 órakor az Olasz Kultúrintézet Giuseppe Verdi termében a nemzetközi hírű zeneszerővel, Ivan Fedelével találkozhatnak az érdeklődők. Ivan Fedele művei a világ minden kortárs zenei rendezvényén szerepelnek, ő a Velencei Biennálé zenei igazgatója.

Az est folyamán három Fedele-darab hangzik el: Fünfzhen Bagatellen, Accents, Levante. Előadják Krulik Eszter és Rabovay Júlia (hegedű), Tornyai Péter (brácsa), Varga István (cselló), Lukácsházi István (nagybőgő), Kiss Péter (zongora), vezényel Tihanyi László. Cselló szólót játszik Francesco Dillon.

A koncertre a belépés ingyenes.

Kötelező regisztráció: iicbudapest@esteri.it

Foglalt helyek az érvényes “Intézet Barátai Klub”-kártyával rendelkezők számára.

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 63

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

Ivan Fedele

Ivan Fedele

Ivan Fedele 1953-ban született Lecce városában. Diplomáját a Milánói Konzervatóriumban szerezte. Zeneműveit különféle hangszerekre írja, ugyanakkor munkái között találhatunk kamaradarabokat és kórusműveket is. Jelenleg a zeneszerzés mellett aktívan kiveszi a részét az oktatásból is, számos egyetem meghívott előadója, mint pl. a Harvard Egyetem,  a Sorbonne, a varsói Chopin Akadémia, Barcelona és Helsinki Egyeteme, valamint számos más zeneakadémia és konzervatórium Olaszországban és szerte a világon.