Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Filmajánló – Tea Mussolinivel (1999.)

Firenze és San Gimignano – a két legklasszabb forgatási helyszín, amit csak találhattak ehhez a filmhez!

A Tea Mussolinivel egy Franco Zefirelli rendezésében készült film, amely a II. világháború elején Firenzében élő angol arisztokrata hölgyek sorsáról szól. A fasizmus terjedése megállíthatatlan, a hölgyeknek Mussolinit felkereső képviselője pedig vakon bízik egy rövid találkozást követően abban, hogy a fasiszta vezér kezeskedik a csoport biztonságáról.

Harsány amerikai özvegyként tűnik fel a társaságukban egy idő után a Cher által megformált excentrikus figura – aki a háttérből nem csak az angol hölgyek által gondozott és terelgetett Luca nevű kisfiú taníttatásáról gondoskodik anyagi szempontból, de maguknak a hölgyeknek is lehetőséget biztosít az őket egyre inkább rossz szemmel néző fasiszta katonaság elől való kitérésben.

Nagylelkűsége persze csak a film végén derül ki – addig a nemesi származású asszonyok egy része leginkább elítélően tekint rá.

Hogy a film végét ne áruljuk el, pillantsanak bele a trailer-be, és aki még nem látta, próbálja gyorsan pótolni ezt a filmet, amelyben Cher-t színésznőként is megcsodálhatjuk.

A főbb szerepekben az énekesnő mellett ott van még Judi Dench, Maggie Smith vagy Joan Plowright is. A helyszínek között pedig az egyedülálló San Gimignanói óváros képei varázsolnak el bennünket – a film kihagyhatatlan, San Gimignano-t pedig egyszer mindenkinek látnia kell!