Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

A hatlábú kutya – az emlékezet és a jövő szimbóluma

Annak idején az AGIP kapcsán mindenkinek a hatlábú kutya jutott az eszébe. A cég ma már az Eni nevet viseli, de a logo és tevékenység persze ugyanaz. Az olasz cég életéről és magyarországi vonatkozásairól is megtudhatunk néhány információt holnap!

“A hatlábú kutya. Az emlékezet és a jövő szimbóluma” a címe a következő találkozónak, amely időpontja 2015. március 19., csütörtök – 18:00 óra. A rendezvény az Olasz Kultúrintézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködésével, a “Magyarországi olasz cégek bemutatkozása” című programsorozat keretében kerül megrendezésre. Történetek szenvedélyről és szakmai tapasztalatról. Programsorozatunkban egy-egy cég képviselője mesél vállalata működéséről, fejlődéséről, mely által bepillantást nyerhetünk Olaszország sokszínű életébe.

Felszólal Fabrizio Dassogno, a Tigáz Zrt. elnöke.

fabrizio dassogno

Az Eni és az általa képviselt védjegynek a kezdetektől a legutóbbi restyling-ig tartó története bemutatja azt a néhány évtizedet, melyek alatt a más logóval összetéveszthetetlen hatlábú kutya jellemezte vizuálisan a cég tevékenységét, mely logó az olasz területen megkülönböztető jeggyé vált. Egyszóval egy nagy cég története bontakozik ki, mely az Olaszországban az ötvenes évektől napjainkig bekövetkezett legjelentősebb szakaszokat, történelmi eseményeket és változásokat ábrázolja.

A háztartási gáztartálytól az új gépkocsik benzinjéig, a motelektől az autópályákig, a háború után az Eni megadta az olaszoknak az elinduláshoz szükséges energiát.

Napjainkban az Eni az egyik legnagyobb energetikai cég az olajjal és földgázzal foglalkozó vállalatok világában. A cég büszkén képviseli helyét az elektromos energia termelése-értékesítése, a petrolkémia, valamint a mérnöki és építőipari területen is, kiváló képességeinek és erős piaci pozíciójának köszönhetően. Az Eni 85 országban van jelen, több mint 82 300 alkalmazottjával.

A vállalat minden döntése a fenntartható fejlődés érdekét szolgálja: az emberek megbecsülése, a környezet védelme, a közösségek jólétének és fejődésének segítése, a technikai innovációba való befektetés, az energiahatékonyságra, valamint az éghajlatváltozás kockázatának csökkentésére való odafigyelés jellemzi az Eni munkáját.

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

További információk:

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel.: 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it