Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Az olasz opera – 2/3.

Az olasz operának hazájában a mai napig igen szép kultúrája van, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2011-ben a profi olasz operaénekesek szövetséget hoztak létre, s a bolognai színházban (Guardassoni) 2012-ben tartottak egy találkozót, ahol eldőlt: 2013-ban megpályázzák az UNESCO-nál az olasz opera szellemi világörökségek közé emeltetését. Hamarosan kiderül tehát, hogy világszinten vajon elismerik-e ebben a rendkívül hivatalos formában is a műfaj olasz képviselőinek munkáját és alkotásainak halhatatlanságát.

Opera Rara

Opera Rara

Egyúttal szívesen ajánlunk az olvasó figyelmébe egy (angol nyelvű) oldalt, ahol kicsit közelebbről lehet ismerkedni (nem csak) olasz zeneszerzőkkel, és kortárs karmesterekkel, és még egy webáruházat is találhatunk, ahol igazi különlegességekhez lehet hozzájutni, szimpla CD, de akár komplett gyűjtemények formájában.

Igazi ínyenc operarajongók számára remek ajándék lehet.

A magyar oldalakon szintén hozzá lehet jutni jónéhány műhöz – bár sok esetben csak részleteiben, válogatások formájában – úgyhogy aki szeretné a témában bővíteni egy kicsit az ismereteit, vagy egyszerűen este, egy pohár itallal a kezében meghallgatni egy gyönyörű áriát, azt csak bátorítani tudjuk, erős ajánlással a kimondottan olasz műveket illetően.

Az olasz opera 1.