Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Luna Nera – olasz sorozat

Elég régen ajánlottam már sorozatot, így ma mutatok nektek egyet, amit érdemes megnézni.

2020-ban került a Netflix kínálatába – ahol egyébként egyre több európai tartalom érhető el – egy olyan olasz sorozat, amit én egy kicsit a young-adult kategóriába sorolnék, amolyan ifjúsági (hogy ilyen komolykodó szót használjak) jellegű, összesen 6 részes alkotás.

Boszorkányok, máglya, hiedelmek, barátság és szerelmi szál – minden adott ahhoz, hogy a misztikum iránti vágyunkat kielégítse, és az érzelmes mondanivaló se maradjon ki. A lezárás pedig még egy kicsit meghökkentőre is sikerült.

A hivatalos leírás szerint:

A XVII. századi Olaszországban a boszorkánycsaládba született fiatal lánynak szembe kell néznie sorsával, miközben szerelmének apja boszorkányságért üldözi. (Luna Nera | A Netflix hivatalos oldala)

Luna Nera (2020)
Forrás: anonimacinefili.it

A sorozat címe tehát Luna Nera, és bár én magam már kinőttem az „ifjúsági” korosztályból, azért szórakoztatónak tartottam. Szombat délutáni elfoglaltságként le is daráltam belőle több részt egymás után.

A sorozat szerintem hatalmas előnye, hogy nagyon szépen beszélnek benne olaszul, ezért nagyon jól érthető volt – erős középfok felett talán már érdemes felirat nélkül próbálkozni vele.

Bár már két éves a sorozat, nem találtam arra nézve infót, hogy lesz-e második évad – ugyanakkor tudtommal arról sincs hír, hogy ennek ellenkezőjéről döntöttek volna. Szóval érdemes figyelni.

Jó szórakozást hozzá!

Luna Nera (2020)
Forrás: madmass.it