Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Campania – válogatás

Nápoly és környéke is klassz úticél – ám a déli temperamentum miatt a kalandos kedvű utazók biztos jobban élvezik ezt a típusú nyaralást, mint az Európa északibb területeihez szokottabb látogatók.

Szokás szerint az általános infók a Tartományok – Campania címszó alatt érhetők el.

Campania történelme is bővelkedik eseményekben, a Nápolyi Királyság időszaka egy kifejezetten érdekes periódus, de más századok is kínálnak érdekes infókat az olvasónak.

Egy kis édesség is jöhet esetleg? Nos, a sfogliatelle receptje nem a legegyszerűbbek közé tartozik, de a cikkben azt is megtalálhatjátok, ha kedvet kaptok a sütögetéshez.

Sfogliatella
Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash

Persze, más típusú ételek is vannak, amelyek szorosan kötődnek Campaniához – ebből a felsorolásból a látni- és ennivalók sorában nyilván nem marad ki a pizza sem.

Amalfi-part
Photo by D Jonez on Unsplash

Szívesen utaztok az Amalfi-partra? Bizony, erről is született cikk, Atraniról szintén – úgy, ahogyan Capri (az álmok szigete, ugye?) sem maradhatott ki a Campaniához tartozó részek közül.

Atrani
Photo by Nellia Kurme on Unsplash

Azt tudjátok-e, mi a csuda az a scagliola? A stukkókészítés tudománya hamar elérte Emilia-Romagna irányából terjedve Campaniát is.

Ebben a régióban a húsvéti előkészületek is nagyon jellegzetesek és fontosak, ezért született a támában egy cikk, majd később egy másik. Mindkettőt feltétlenül olvassátok el! A karácsony körüli időszak pedig szintén sok érdekességet tartogat!

De van itt még fura alakokról, legendákról szóló írás és persze az elmaradhatatlan meséket is megtaláljátok.

Ugye, milyen sokféle szempontból lehet ránézni erre a csodás régióra?

Positano
Photo by Louise Krause on Unsplash