Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Amíg még van paradicsom a kertben

Így a nyár vége felé közeledve is lehet még egy nagy dobásunk a konyhában.

Aki szereti a paradicsomot, és mondjuk van is neki otthon – saját és (nem olasz) nap érlelte, annak a következő recept éppen kapóra fog jönni!

Könnyű vacsorának kimondottan ideális, nagyjából elronthatatlan és egyáltalán nem bonyolult recept.

Fogjunk 300 g jó érett paradicsomot, amit hámozzunk meg. Tegyük a mixerbe bazsalikommal, egy negyed fejnyi fokhagymával (szerintem ezt nem kell spórolósra venni), 2 szelet szárazabb kenyérrel, sóval, borssal, oregánóval és jófajta olasz olivaolajjal együtt – utóbbi hozzávalókat ízlés szerint adagolva. Jó alaposan dolgozzuk el, majd fogjunk 4 zselatin lapot, amit a meleg vízzel használandó leírása szerint készítsünk elő. A felmelegített zselatint gondosan keverjük a masszához, azt pedig töltsük kiolajozott formába (én a máskor pudinghoz használt formákat tökéletesnek gondolom erre a célra).

Pár órára tegyük be a hűtőbe, aztán amikor megdermedt, akkor úgy hidegen némi mozzarellával, esetleg kis zöldsalival kínáljuk. Szerintem egyébként egy kis olivaolajjal meglocsolt pirított kenyér is tökéletes lehet mellé.

Ezzel az olaszos ízvilággal a siker garantált lesz!

Ha kipróbáltátok, jöhetnek a fotók! Valahogy így kellene kinéznie: