Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Filmajánló – Enrico Piaggio: Un sogno italiano (2019)

Az elmúlt évek egy csomó jó olasz filmet termeltek, amelyek a nemzetközi piacokon is jól szerepeltek.

Ezek közül az egyik igen említésre méltó a Vespa robogó születéséről szóló, nagyrészt életrajzi film, amellyel megpróbálnak tisztelegni mind a Vespa atyja, Enrico Piaggio emléke, mind pedig a máig népszerű robogó előtt.

Ha azt mondjuk: olasz életérzés, akkor a szemünk előtt hirtelen megjelenő képek között biztosan lesz egy csinos Vespa. Ki ne szeretne egy vagány robogón végighasítani a városon?

A film a pontederai gyár újjáépítésétől a Vespa első sikereiig mutatja be Enrico életútját. Tanúi lehetünk annak, hogyan pattan ki az ötlet, milyen mozgatórugói vannak és hogyan próbálják a népszerűségét emelni.

A film természetesen egy magánéleti szálat is bemutat – ha már egyszer életrajzi témája van. Ugyanakkor aki eddig nem különösebben kedvelte a robogókat, a film láttán biztosan más szemmel néz majd rájuk.

A videó alább szerintünk jó kedvcsináló, így aki teheti, nézze meg a filmet, mert egy csomó érdekességet is megtudhat belőle erről a több mint 70 év után is népszerű járgányról.

A 2019-es filmet egyébként Umberto Marino rendezte, a főbb szerepekben Alessio Boni, Enrica Pintore és Beatrice Grannó tűnik fel. A 102 perces film a Rai Play műsorán is elérhető.