Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Szótárak 3/4.

Szótárak keresői, szerelmesei, itt az újabb ajánló!

Ha szótárakról beszélgetünk, az egyik nagy olasz név a témában kétségkívül a Zanichelli.

Túl azon, hogy számos kiadványuk papír alapon CD melléklettel is megrendelhető, a Zanichelli hozzáférhetővé tesz számos online szótárt és természetesen hozzájuk is találhatunk alkalmazásokat mind Android Marketen, mind pedig az App Store-ban. Az online szótárhoz regisztrálni kell, de ez senkinek nem lehet visszatartó erő.

Honlapjukon sok nyelvvel, nyelvészettel kapcsolatos cikk, bejegyzés található, s ami a legjobb, hogy kérdezhetünk is, „A professzor válaszol”.

zanichelli

A következő – nem is olyan rejtett – zuga az internetnek olasz szótár ügyben a Corriere della Sera oldala. A napilap online verziója számos olvasnivalót ajánl, azonban minket most kimondottan a szótár funkció csigázott fel. Szintén egynyelvű verzióban érjük el, s ez azért fontos, mert – ahogyan azt korábban már kifejtettük – a tanulás hatékonyságának növeléséhez az egynyelvű szótár használata minden bizonnyal jelentősen hozzájárul.

Az egynyelvűn túl –  ha nem vagyunk lusták lapozgatni – még szinoníma szótárt is használhatunk, tehát ha valakinek a Corriere online szótára a szimpatikus, vélhetően nem csalódik majd.

corriere

S a jó hír a végére: még mindig nem fogytunk ki a jobb szótárakból!

Szótárak 1. 

Szótárak 2.