Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Programajánló – Barocco.it koncertsorozat

A Budapesti Olasz Kultúrintézet újabb programmal örvendezteti meg a zenekedvelőket. A programot elsősorban budapesti olvasóinknak ajánljuk a program közelsége miatt.  

Az olasz barokk zenének szentelt Barocco.it elnevezésű koncertsorozatot az Olasz Kultúrintézet a Szépművészeti Múzeumban rendezett ?Caravaggiótól Canalettóig ? Az itáliai barokk és rokokó festészet remekművei? című kiállítás apropóján szervezi. A koncertsorozat első hangversenyén ? december 2-án, hétfőn 19.00 órakor ? a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Alessandro Giangrande kontratenor lép fel az Olasz Kultúrintézetben.  A koncerten elhangzik Claudio Monteverdi, ?Tankréd és Klorinda párviadala?, Antonio Vivaldi, ?Amor, hai vinto? című kantátája és Luigi Boccherini, ?Az ördög háza? című szimfóniája. A műsor első részében közreműködik a Magyar Táncművészeti Főiskola.

Az olasz és magyar művészek együttműködéséből született hangverseny igyekszik felölelni az olasz barokk zenét, annak kezdeteitől, Monteverdi recitar cantando-jától Boccherini XVIII. század végi szimfóniájáig, közrefogva a talán legnépszerűbb olasz barokk szerző, Vivaldi egy kantátáját. Alessandro Giangrande kontratenor tanulmányait – többek között – Paul Esswood, a londoni ?Royal Academy of Music? oktatójának vezetésével mélyítette el. A Vicenzai Konzervatórium VI. Spazio&Musica ?Fatima Terzo? Barokk Énekversenyén abszolút első díjat nyert. Több ízben énekelt Monteverdi operákban, legutóbb Ottone szerepét a Poppea megkoronázásából a 30. Festival d?Ambronay-n és a milánói ?FestivalMITOSettembre Musica?-n.

A belépés ingyenes.

Kötelező regisztráció: iicbudapest@esteri.it

Foglalt helyek az érvényes ?Olasz Intézet Baráti Köre?-kártyával.

További tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 63

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it