Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Eltelt egy év – és milyen gyorsan!

2013. február 20-án élesítettük az olaszorszagrol.hu oldalt, ami óriási izgalmat és kíváncsisággal teli várakozást jelentett a szerkesztőség számára. Eltelt egy év, nézzük, hová jutottunk el eddig!

Amikor ez az oldal elérhetővé vált, akkor már több mint egy év kemény munkája volt abban, hogy a megfelelő koncepcióval, külsővel, tartalommal kerüljön a honlap az olvasók elé. Úgy gondoljuk, hogy a fogadtatás nagyon is kedvező volt, így a menet közben elvégzett pár apró ‘turbózás’-tól eltekintve lényeges változtatások nem is történtek.

Az egyik legnagyobb sikerünk az évben, hogy felhívhatjuk a figyelmet, egyúttal időnként személyes tapasztalatokkal megspékelve adhatunk hírt a Budapesti Olasz Kultúrintézet által szervezett eseményekről, hiszen Magyarországon ma ők azok, akik rajta tartják az ujjukat a magyar-olasz kapcsolatok ütőerén, így elsőkézből értesülhetünk minden megmozdulásról.

Az elmúlt fél évben gyümölcsöző kapcsolatot építettünk ki Ottival, a repatorta.blogspot.hu szerkesztőjével, aki gasztronómiai témákban segíti és színesíti a munkánkat, hiszen a receptjeinket elkészíti, megsüti, gyönyörű fotókkal illusztrálja, így téve még vonzóbbá az olasz gasztronómiát a mi és a saját olvasói számára egyaránt.

Fontos lépésként értékeljük, hogy 2013. év végén elindult a honlaphoz kapcsolódó facebook-profil, részben átfedve, részben apró érdekességekkel kiegészítve az olaszorszagrol.hu-t.

A témákat igyekeztünk eddig is változatosan, aktualitásokhoz kapcsolódva Önök elé hozni, ez nem lesz másként a későbbiekben sem, megígérhetjük.

S a legfontosabb: ezzel bejegyzéssel elsősorban az a célunk, hogy megköszönjük a lelkes és visszatérő olvasóinknak azt a bizalmat, amit irányunkba mutatnak, és reméljük, hogy ezentúl is rendszeresen betérő vendégeink lesznek, kattintanak és lájkolják a facebook-profilunkat, vagy hírünket viszik ismerőseik körében.

S ha már évfordulunk, az úgy dukál, hogy megosztunk néhány – számunkra fontos és sokat mondó – számadatot, érdekességet az eltelt évről. Nézzük akkor:

 • Eddigi látogatásaink száma: ~2000, közülük immár több százan vannak, akik rendszeresen kattintanak!
 • Oldallátogatások száma: ~6000
 • Az indulás óta eddig megjelent posztok száma (a tartományokkal, évfordulókkal, idézetekkel együtt): 312
 • A városok száma szerte a világból, ahonnan minket olvasnak: 228
 • Az oldalon egy látogatás alkalmával átlagosan eltöltött idő: 3:11 perc
 • Az oldalon egy látogatás alkalmával átlagosan megtekintett bejegyzések száma: 3
Látogatottság - olaszorszagrol.hu

Látogatottság – olaszorszagrol.hu

A legérdekesebb tények:
 • A legolvasottabb bejegyzésünk: Panettone nélkül nincs igazi karácsony
 • Magyar olvasóink aránya: ~86%
 • Az Olaszországból minket követők aránya: ~6%
 • A leghosszabb ideig nálunk időző olvasó: egy modenai olvasónk, aki összesen már több mint 53 percet töltött böngészéssel nálunk, köszönjük!
 • A legfurább helyek, ahonnan eddig kattintottak: Ha Noi (Vietnam) és Van Buren Charter Township (USA, Michigan állam), őket külön is üdvözöljük!
Az országok, ahonnan olvasnak minket:
image003

Zárásként pedig köszönjük újra a megtisztelő figyelmet, és reméljük, hogy ezentúl is rendszeresen időznek majd nálunk – egy (olasz) kávé mellé nagyon jól tudunk esni!