Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Caravaggiótól Canalettóig – a Szépművészetiben

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a címben említett kiállítás már csak február 16-ig, tehát nem egészen 3 hétig látogatható.

A kiállítás a 17-18. századi olasz festészet legnagyobb alakjainak munkáját mutatja be 140 alkotáson keresztül, és ahogy azt a Szépművészeti Múzeum honlapján is olvashatjuk:  „A tárlat anyaga nemzetközileg is figyelemre méltó, hiszen ilyen léptékű, a korszak itáliai festészetének egészét bemutató, átfogó kiállítás évtizedek óta nem volt a világon.”

Az eseményről – többek között – a La Reppublica című római napilap is hírt adott, az olaszosoknak így íme egy kis olvasnivaló.

szmm_1

Ezt egyébként maguk az olaszok is elismerik, mint ahogyan az a muemlekem.hu oldalán is megtalálható.

Aki tehát szívesen megnézne egy igen színvonalas, és ebben a léptékben nézve hihetetlenül ritka kiállítást, annak nincs miért hezitálni, irány a Szépművészeti!

A kiállítás kurátora és a gyűjtemény összeállítói hosszas munkával számos múzeum és magángyűjtő megkeresésével hozták létre ezt a tárlatot, és úgy gondoljuk, igen jóleső érzés lehet számukra, hogy az olasz kulturális élet jeles képviselői és nemzetközi szintű szakemberek egyöntetűen elismerő szavakkal illetik munkájukat.

Lássuk, hogy kikkel működtek együtt a szervezők ennek a páratlan kiállításnak a létrehozásában. Akik segítséget nyújtottak:  a washingtoni és a londoni National Gallery, a párizsi Musée du Louvre, a madridi Museo del Prado és a Museo Thyssen-Bornemisza, a firenzei Galleria degli Uffizi, a berlini Gemäldegalerie, a drezdai Gemäldegalerie Alte Meister, a bécsi Kunsthistorisches Museum és a római Galleria Borghese. Mellettük számos magyar és külföldi kurátor érdemel elismerést. Illusztris partnerek, ez vitathatatlan.

szmm_2

 

Még néhány fontos infó: a belépőjegy ára elővételben, teljes áron 3000 Ft, a helyszínen 3200 Ft.  A kiállítás 2014. február 16-ig még nyitva tart, akinek eddig nem volt alkalma megtekinteni, annak még van néhány napja erre.