Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Raf

Rafaele Riefoli, művésznevén Raf egyike a ma Olaszországban legismertebb énekes-előadóknak. A dalszerzőként is dolgozó művész 1959-ben született Olaszországban. Karrierjét a ’80-as években kezdte Londonban, ahol angol nyelvű dalokat és albumokat jelentetett meg, majd néhány év után úgy döntött, hazaköltözik Olaszországba, és ott folytatja munkáját anyanyelvén.

Ha valaki szívesen böngészne koncertinfok, képek után a hivatalos honlapon, vagy csak rajongani szeretne, akkor azt Raf hivatalos oldalán megteheti.

Érdekesség: Az 1980-as évek első felében kiadott bemutatkozó albumán (Raf) olyan sikerdal is szerepelt, mint a Self Control, amelyet nagyon sokan – rosszul – Laura Branigan dalaként ismernek, hiszen leginkább az ő nevéhez kapcsolódóan lehet(ett) akkoriban is és azóta is hallani. Ebben az időszakban Raf a New Wave irányzat követője volt, s később fordult a népszerűbb pop irányába.

Olaszországba való visszatérését követően számos olasz nyelvű albummal jelentkezett a mai napig aktív művész, (szentimentális okokból) személyes kedvenc tőle a következő dal, melyet a 2008-as Metamorfosi című albumán lehet megtalálni. (A klip olyan, amilyen, de tulajdonképpen úgyis a hangzás és a dal szövege a lényeges.)