Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Giuseppe Andaloro zongorakoncertje

Zongorakoncert ismét – a reneszánsz és a kora barokk zenei világának felelevenítése várható holnap este!

Giuseppe Andaloro zongorakoncerjével folytatódik az Olasz Kultúrintézet által szervezett Itálentumok zenei szemle második sorozata. A hangverseny 2014. április 7-én, hétfőn 19:00 órakor kerül megrendezésre az Intézet Giuseppe Verdi termében.

Az est repertoárja az olasz késő reneszánsztól egészen a kortárs magyar zenéig terjed: Girolamo Frescobaldi, Tarquinio Merula, Bartók Béla és Ligeti György – csak néhány név a szerzők közül.

Giuseppe Andaloro, a nemzedékének legkiválóbbjai közé tartozó szicíliai zongorista 1982-ben született. Fényes nemzetközi karrier áll már mögötte, elnyerte többek között a Busoni-díjat is 2005-ben. Eddigi pályáját a késő reneszánszban és kora barokkban csembalóra íródott remekművek újrafelfedezése és azok mai zongorán való megszólaltatása fémjelezte. Játéka ennek eredményként modern és magával ragadó, mivel időtlen zenét képes közvetíteni hallgatóságának.

A belépés ingyenes.

Giuseppe Andaloro

Giuseppe Andaloro

A Busoni-díjat jellemzően fiatal zongoraművészeknek ítélik oda, akik az 1949 óta évente megrendezett versenyen mérettetnek meg. A díjat Ferruccio Busoni zongorművész halálának 25. évfordulóján alapították, ekkor szervezték az első zongoraversenyt, melynek a Busoni-díj volt a tétje. A megmérettetésnek Bolzano városa ad otthont, és a Budapesten holnap fellépő zongoraművész 2004/2005. díjazottja volt.

Idén a selejtezők augusztus második felében lesznek. A verseny szabályzatát a hivatalos honlapon több nyelven is elolvashatja a kedves érdeklődő.

Kötelező regisztráció: iicbudapest@esteri.it

Foglalt helyek az érvényes “Intézet Barátai Klub”-kártyával rendelkezők számára.

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet (Tel. 06 1/ 483-2063

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it