Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Lolliradio

Olaszország legszélesebb körben hallgatott olyan non-profit webrádiója, mely több csatornán játszik könnyűzenét. 

A római székhelyű Lolliradio Happy Station-t kommunikációs szakemberek alapították 2006-ban, s a vállalkozás néhány új csatornával bővült viszonylag rövid időn belül.

Így a hálózatban már a Hits, Soft, Happy, Dance, Oldies mellett a Lolliradio Italia is elérhető. 2009 óta számítanak a talán tényleg legpopulárisabb adónak a weben, mint olasz rádió, és – a Lolliradio Italia esetében – az olasz könnyűzenei élet legnagyobbjaitól válogatnak sokszor ritkaságszámba menő dalokat, már ami a rádiós sugárzást illeti.

Az adó minden órában (7:00 és 20:00 óra között) néhány perces híreket közöl, reklámok azonban nem szakítják meg a zenék sorát, a szerkesztőség visel minden költséget,  ha már egyszer, ugye, non-profit-nak hívják magukat.

A non-profit jellegnek azonban hátulütője is van, nevezetesen a befelé nem csordogáló támogatások szemben az (Olaszországban is) egyre magasabb fenntartási költségekkel, így a rádió 2012 novemberében egy felhívást tett közzé, melyben cégek, de akár magánszemélyek támogatását is elfogadják annak érdekében, hogy a rádió-network-öt életben tudják tartani még 2013-ban is, ellenkező esetben a 2013-as évben nem sugározzák többet azt az adást, amelyet egyébként számos hallgató nem csak Itáliában kapcsol be szívesen.

Lolliradio_annuncio

Támogatni, lelkes rádióhallgatók, e felhívás alapján lehetséges, pay-pal-lel vagy bankkártyával az itt leírtak szerint.

Hála a támogatóknak, őszintén örülünk, hogy nem csend fogadott minket 2013-ban.