Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Firenze – Museo Galileo

Firenzében járva ne csak az Uffizi képtárra és a Palazzo Pitti-re fordítsunk figyelmet, hanem – ha van rá mód – illesszük be a programba a Museo Galieo-t is!

Egy (nem annyira) rövid mondatban idecsempészünk egy szerkesztőségi ajánlást, mely személyes élményekből táplálkozik: a Firenzében látható kiállítások egyik igazi gyöngyszeme a Galileo Múzeum.

Az intézményre azért is térünk ki egy külön bejegyzés keretében, mivel az a tapasztalatunk, hogy ha valaki egy nagyobb városba ellátogat, akkor szinte csak azokkal a nevezetességekkel találkozik, amelyeket általában a térséggel/várossal foglalkozó honlapok tömkelege kiemel, s javarészt az utazási irodák kínálatában is ugyanezekbe botlik. Ha nyitott szemmel járunk, akkor viszont olyan részleteivel találkozhatunk akár a tudománynak, akár a történelemnek, amelyek sokkal emlékezetesebbé tehetik az adott városban (jelen esetben Firenzében) eltöltött időt.

museo galileo - firenze

A Galileo Múzeumnak számos pontján korrekt magyarázatokat találhatunk a fizika törvényeire; sok teremben kivetítőn, kétnyelvű (angol és olasz) mini előadások gyújtanak világot a fejekben, ha esetleg valaki már megkopottnak érzi az általános- és középiskolai tanulmányai során megtanultakat. Talán még a családban élő, fizikát nem kedvelő utód hozzáállását is megváltoztathatjuk egy múzeumlátogatással, s a család garantáltan az egyik legérdekesebb időutazás emlékével tér majd haza.

Ha valaki nem készül Itáliába a közeljövőben, de érdekli egy virtuális túra, annak is ajánljuk figyelmébe a Museo Galileo-t.

museo galileo2