Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

George Clooney és Olaszország

Számos hírességről szót ejtettünk már, akik valamilyen szinten kötődnek Olaszországhoz annak ellenére, hogy nem ott látták meg a napvilágot. Ebből a felsorolásból eddig azonban kimaradt a híres színész, aki talán az egyik legemblematikusabb alakja a ‘dolce vita’ külföldiekre gyakorolt hatásának.

A korábbiakban már megemlítettük Dustin Hoffman-t, Vincent Cassel-t, úgyhogy most jöjjön a sármos amerikai szívtipró, és az ő ‘olasz melója’.

George Clooney egy forgatás során az ezredforduló tájékán töltött hosszabb időt Itáliában, ami hamar elvarázsolta, így 2002-ben Laglio városában, a Como-i tó partján vett magának egy villát.

laglio

Köztudott, hogy a helybeliekkel közvetlen, barátságos viszonyt ápol, azonban a lesifotósok itt is megnehezítik az életét. Talán ezért döntött úgy 2012-ben, hogy piacra dobja fent említett birtokát. Azonban megnyugodhatnak a sztárt igazán kedvelő olaszok, hiszen minden forrás arra mutat, hogy a színésznek egyéb ingatlanjai is vannak a környéken, tehát az országnak biztosan nem fordít hátat.

Elkötelezettségét az is mutatja, hogy úgy nyilatkozott, Olaszország megváltoztatta az életét, sok stresszt vett le a válláról, így több fókusz marad a magánéletére. (Valószínűleg ebben annak is része volt, hogy a nyilatkozat idején Elisabetta Canalis olasz modell volt a partnere.)

George Clooney egyúttal igen erős marketingeszköz is Olaszország számára. Laglio mellett ma már egy másik birtok boldog tulajdonosa is, ugyanis éppen ezekben a hetekben vásárolt egy eldugott villát Lunigiana városában, Toszkána és Ligúria határán. Állítólag egy Harley Davidsonos útja során látta meg ezt a helyet, pár nappal később megvette, most felújítás alatt áll. A kb. 1000 négyzetméteres, eredeti freskókat rejtő villához egy 2 hektáros park is tartozik. Hát, hiába, van aki tud élni…

Az ő példáján felbuzdulva több ismert művész is beszerzett a félszigeten egy-két birtokot. Köztük van Sting, aki Firenze közelében vásárolta meg az Il Palagio nevű épületet a hozzá tartozó 300 hektáros területtel, Angelina Jolie és Brad Pitt Verona közelében Valpolicella városában bukkanhat fel bármikor, George Lucas Umbria tartományi ingatlanában tölti mindennapjait immár évek óta, s Johnny Depp is szerelmes lett Velencébe. Nem csoda hát, ha George Clooney-t számtalan olasz cég is megtalálta egy-egy reklámajánlattal, amelyek közül álljon itt néhány, akár számunkra is ismerős darab.

 

Az első legyen az egyik legfrissebb megmozdulás, az iBranca mobil-alkalmazás reklámja:

 

És végül a Nespresso reklámok hosszú sorából jöjjön az első: