Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Könyvajánló – Venezia criminale

Nos, az elmúlt két hónapot masszívan végigfőztük, de azért olvasnivalót is ajánlottunk Önöknek a facebook-on.

Most folytatjuk a könyvajánlót, egy személyes könyvélmény alapján, amely Davide Busato tollából került ki – június és július hónapot úgyis a könyvekre szánjuk keddenként.

Az 1975-ös születésű történész-kutató tanulmányait olasz és más európai egyetemeken végezte, melyekkel együttműködve most is komoly kutatómunkát folytat.

 

Fő témája Velence (itt is született, nem véletlen tehát a kötődés), amelyet különféle történelmi korok, ill. bizonyos évszázadok jellegzetességei szerint vesz górcső alá. Kutatásaiból a tanulmányok mellett szórakoztató irodalom is születik, már számtalan könyve jelent meg, kihegyezve a témát a több évszázaddal ezelőtti bűnügyekre. A kiadványok azért is nagyon jók, és azért is ajánljuk őket, mert színvonalasan helyezik pontos történeti kontextusba a felderítendő bűnügyeket. Így nem csak egy klassz krimit olvashatunk, hanem még a történelmi hűség is adott.

Davide Busato egy blogot is vezet, amelyen érdekes cikkek segítségével tájékozódhatunk az egykori Velence világáról – a blog a „veneziacriminale” nevet viseli, rendszeres böngészését az érdeklődőknek mindenképpen ajánljuk.

Ezen a blogon megtalálható az összes könyvajánló azokhoz a kiadványokhoz, melyek az író jóvoltából születtek, és természetesen mindegyiküket le lehet tölteni korrekt áron e-könyvként.

Én most épp a „Venezia Criminale – Misteri e delitti del’700” kötetet forgatom, és szívesen ajánlom mindenkinek, aki összekötné a szórakoztató irodalmat egy kis törivel.

Ha adódik alkalma a kedves olvasónak egy szuper olasz nyelvű könyv olvasására, ezt a témát és ezeket a könyveket örömmel ajánljuk!