Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Blogajánló – Olaszországban az élet

Bejegyzéseink sorában fontosnak tartjuk az ismeretek, érdekességek megosztásán túl azt is, hogy felhívjuk a figyelmet néhány, Olaszországhoz szorosan kapcsolódó honlapra, sok esetben inkább blogra. Ezek talán kicsit más megvilágításba helyezik a témához való viszonyunkat, vagy egyszerűen csak apró, új dolgokra mutatnak rá, amelyektől esetleg még nagyobb kedvet kaphat az olvasó Olaszország megismeréséhez, de legalábbis egy kis kalandozáshoz talján barátainknál.

Az elsők között egy angol nyelvű blogra hívjuk fel a figyelmet. A blogot egy szimpatikus, fiatal amerikai  pár vezeti, akik 2011-ben úgy döntöttek, Firenze az a hely, ahol igazán szívesen élnének, s az elhatározásukhoz tartották is magukat.

Azóta családot alapítottak, és a blogon keresztül megtudhatjuk azt is, milyen bonyodalmas és hosszas procedúra vár arra, aki kettős állampolgárságért folyamodik Olaszországban.

A folyamatról elég részletes leírás olvasható, emellett ugyanakkor számos más, hasznos és érdekes info és ajánlás is van ezen a blogon, amit érdemes legalább átlapozni; főleg, ha Firenze felé viszi az olvasót az útja (akár rövid-, akár hosszú távon).

A blogot az alábbi linken lehet keresztül-kasul tanulmányozni:

http://www.lavitaebellablog.com/

toszkána