Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Az ‘újra felfedezett’ concertók – program Budapesten

A ‘Barocco.it’ sorozat keretében – válogatás az olasz Sei- és Settecento zenei kínálatából a budapesti Olasz Kultúrintézet szervezésében, a Szépművészeti Múzeum ?Caravaggiotól Canalettoig? című kiállításához kapcsolódva – két hangverseny lesz látható-hallható.

2014. február 16-án, vasárnap 16:00 órakor (Szépművészeti Múzeum, Barokk terem) és 2014. február 17-én, hétfőn 19:00 órakor (Olasz Kultúrintézet, Giuseppe Verdi terem, Budapest – Bródy Sándor u. 8.) a Cordia Ensemble előadásában. Fellépnek: Stefano Veggetti (cselló) és Marco Serino (hegedű). Műsoron Tommaso Albinoni, Benedetto Platti, Giuseppe Tartini, Alessandro Scarlatti és J.S. Bach művei csendülnek fel. Kuriózumként megígérhetjük, elhangzik néhány ritkán játszott darab is.

A Cordia Ensemble alapítója és vezetője a csellóművész Stefano Veggetti. Célja a barokk és a klasszikus zenei repertoár ritkán előadott darabjainak bemutatása. Az együttes székhelye Brunico (Alto Adige), tagjai befutott európai koncertművészek: dél-tiroli és annak környékéről, a német és az olasz kultúra határterületi tartományaiból származó zenészek. A Cordia Ensemble híres szólistákkal dolgozik, akikkel koncerteket, kamarazenei programokat adnak elő; kevésbé ismert (Giovanni Benedetto Platti, Anton és Paul Wranitzky, Francesco Maria Veracini) és világhírű szerzőktől egyaránt (Bach, Telemann, Vivaldi, Boccherini, Haydn). Az együttes értékes, eredeti hangszereken játszik, melyek segítségével ?eredeti? hangon tudják megszólaltatni a műveket, párosítva mindezt a modern és aktuális előadásmóddal.

cordia ensemble

A program kiváló lezárása lehet mind a Szépművészeti Múzeum fent említett kiállításának, mind pedig ennek a hétnek. Akinek vasárnap nincs alkalma koncertre menni, ne csüggedjen, hiszen hétfőn az Olasz Kultúrintézetben is lehetőség nyílik rá. S ha rá is kap, pl. iTunes-on sok elérhető zenéjüket letöltheti.

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 63

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it