Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Giovanni Sollima és száz csellista fellépése

Idén nyártól fél év erejéig Olaszország az EU soros elnöke. A budapestiek és a szombaton utazni vágyó vidéki zenekedvelők nem mindennapi élményben részesülhetnek.

Az Európai Unió soros olasz elnökségének megnyitója alkalmából július 5-én, szombaton 20:00 órakor a budapesti Szent István Bazilika előtti téren Giovanni Sollima és száz csellista ad nagyszabású koncertet. A rendezvény szervezője az Olasz Köztársaság Nagykövetsége és az Olasz Kultúrintézet.

A nemzetközi hírű csellóművész és zeneszerző Giovanni Sollima a megálmodója ennek a hangversenynek, melyen Magyarországról, Olaszországból és más uniós országokból érkező csellisták zenélnek együtt. A fellépők között lesznek ifjak, műkedvelők és profi zenészek.

Giovanni sollima1

A rendezvény alapgondolata, hogy európai fiatalok találkozzanak a zene mint univerzális nyelv és a kultúra nevében, és közvetítsék a közös értékrendünkben gyökerező szolidaritás, szenvedély és párbeszédkészség üzenetét.

A koncerthez – melyet az élőzene magával ragadó hangulata és a muzsikusok lelkesedése fog áthatni – méltó helyszínként szolgál a Szt. István Bazilika előtti tér (1051-Budapest, Szt. István tér 1.), ahol mindenki szabadon részese lehet a közös ünneplésnek.

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 63

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it