Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Natale 2018

Minden évben a legszebb időszak ez – szeretet, idő, odafigyelés és pihenés.

Talán ezek a kulcsszavak határozzák meg mindenkinél az év végi ünnepet, hiszen ilyenkor van idő és alkalom megállni egy kicsit, vissza- és előretekinteni. Meglátogatni azokat, akiket rég láttunk, vagy akikkel ritkán van lehetőségünk találkozni. A fa alatt egész más a hangulata egy családi beszélgetésnek is, még ha zömmel a témáink nem is annyira különböznek egy vasárnapi ebédnél folytatott diskurzustól.

Akik vallásos szemléletűek, mint az az olaszoknál azért egy picit gyakoribb (s ez adódik egyrészt a mentalitásból, másrészt a Vatikán közelségéből), nyilván plusz szempontokból közelítik meg ezt a néhány napot. Fontos a szeretet mellett a megemlékezés Jézus születéséről, s arról, hogy az emberek életében az ő érkezése mit is jelentett.

Talán, aki a mindennapjaiban nem is figyel tudatosan a saját vallásos oldalára, ilyenkor az is megáll picit, s emelkedettebb hangulatban éli meg a karácsonyt.

Többször összeszedtük már nem is olyan rövid történelmünk során, milyen jellemzői vannak egy olasz karácsonynak, hogyan kell panettone-t sütni, és hogyan élvezhetjük az adventi időszakot ebben a fantasztikus országban.

Nézzük csak, emlékeznek-e még az olvasók, hogyan kell panettone-t sütni?

https://olaszorszagrol.hu/panettone-a-karacsonyi-suti/

S azt tudják, hogy ezt aztán igazán viccesen is lehet?

https://olaszorszagrol.hu/panettone-a-vicces-verzio-olaszosoknak/

Összegyűjtöttük azt is, milyen jellemzői vannak az olasz karácsonynak, s az milyen pontokon, hol tér el a miénktől:

https://olaszorszagrol.hu/karacsony-olaszorszagban/

Szemezgessünk hát kicsit abból, milyen az olaszok karácsonya – mi pedig tiszta szívből kívánunk minden kedves olvasónknak békés, boldog ünnepet!