Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Évforduló újra – a negyedik…

Már itt is a következő mérföldkő, amely jelzi, hogy nagyon-nagyon gyorsan repül az idő.

Szinte hihetetlen, hogy már 4 éve folyamatosan írjuk, csinosítjuk, gazdagítjuk ezt a honlapot egy csomó érdekességgel, és nagyon jó érzés, hogy azt is látjuk, a végtelenségig folytatható a dolog. Olaszország annyi érdekességet, különlegességet rejt, annyi művészeti értékkel bír, hogy ezeknek feldolgozásához aprólékos munka, türelem kell csupán. Keresni-kutatni alig szükséges egy-egy jó témát, hiszen garmadával hever előttünk, azt sem tudjuk, hova kapjunk, melyikkel foglalkozzunk legközelebb részletesebben.

Ebben a hosszas munkában időről-időre megpihenve döbbenten látjuk, hogy egy újabb év telt el – pedig tényleg olyan, mintha csak most kezdtük volna, mintha még az első lépéseknél tartanánk.

Ehhez képest a tavalyi számokat is sikerült túlszárnyalnunk. A facebook-profil 1000 feletti követővel működik igen jól. Az elemzések szerint a havi látogatások száma az elmúlt negyedévben már átlagosan elérte a 3000 főt, ami egy újabb hatalmas ugrás a korábbiakhoz képest.

A ‘Hónap régiója‘ rovat pedig bezárta kapuit; mind a 20 régión végigvonultunk, és sikerült őket több szempontból is bemutatni, közelebb hozni az olvasóhoz.

Spello

Spello

Mostantól – talán a következő évfordulóig tartó periódusban – egy másik koncepció mentén fogunk ránézni Olaszországra – a művészetek, az irodalom és az építészet adja majd az év témáinak gerincét. Ez persze nem jelenti azt, hogy töményen és kizárólag ezekkel a területekkel foglalkozunk, viszont túlnyomó többségben fognak szerepelni a cikkek között. Régóta szerettünk volna kicsit jobban rápillantani a művészetekre, most ezt a fajta kedvtelésünket picit kiéljük – reméljük, hogy Önök is hasonló élvezettel olvasgatják majd, mint amilyennel mi vetjük bele magunkat a témába.

Ismételten, immár negyedik alkalommal szeretnénk megköszönni kitartó figyelmüket és a ránk fordított idejüket. Ahogy eddig, most is ígérjük, hogy további alapos munkánkkal próbáljuk kiszolgálni a későbbiekben is az Önök nem csillapodó érdeklődését.

Így újfent arra kérjük Önöket, tartsanak velünk továbbra is – akár egy kávé melletti olvasgatással, akár témajavaslatokkal tisztelnek meg minket, az számunkra mindenhogyan öröm lesz!

A Szerkesztőség

Pane di Altamura

Pane di Altamura