Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Utazási ajánlat – Toszkána

Mostani ajánlónkban egy olyan blogra hívjuk fel a figyelmet, mely angol és olasz nyelven érhető el, s kimondottan hasznos lehet azok számára, akik toszkánai utazást, nyaralást, kultúrsokkot terveztek be maguknak a 2013-as évre (vagy akár későbbre). 

Az olasz illetőségű blog 2009-ben indult, s célja, hogy szélesebb körben hívja fel a figyelmet Toszkána régió jellegzetességeire, programjaira, történéseire. A témában számos bejegyzés készült már, melyeknek középpontjában javarészt kulturális események, illetve Firenze városa áll.

A programok között azonban nem csak a kultúrára éhesek találnak kedvükre valót: van itt ajánlat esküvők szervezésétől, szállásfoglalástól kezdve az autóbérlésen, fürdőkön, biciklitúrákon át a főzőtanfolyammal bezárólag mindenfélére.

palazzo medici riccardi2

A legutóbbi program, amelyre nemrégiben irányították rá a reflektorfényt, egy Salvador Dalí kiállítás, mely 2013. május 25-ig látható Firenzében, minden nap 9 és 19 óra között. A szürrealista művész munkáiból összeállított mustra a Palazzo Riccardi Medici-ben csodálható meg, így ha valaki a tavaszi szünetet egy firenzei utazással tervezi elütni, és szomjazik a kultúrára, úgy a kötelező látogatnivalókon túl (úgymint Palazzo Vecchio, Uffizi képtár, a Ponte Vecchio és a Palazzo Pitti, hogy csak a legnyilvánvalóbbakat említsük) megtekintheti a fent említett kiállítást is.