Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Luigi Bello és egy szép kiállítás

Van egy kisváros Milánótól 60 km-re északra, Varese a neve. A közelben pedig alkot egy festő, Luigi Bello. A kettőt összerakva az eredmény egy klassz mustra a mester képeiből. 

Ahogyan azt nemrégiben a facebook-on is kikiáltottuk, január 25-én, szombaton nyitották meg Luigi Bello festőművész varese-i kiállítását.

A képek (kb. 30 db) a Spazio Lavit galériájában tekinthetők meg, amely egy házaspár tulajdona. A fotós Alberto Lavit és felesége Anna Pedoja jónéhány évvel ezelőtt találtak rá erre a város szélén fekvő, elhagyott ipari épületre, melybe azonnal beleszerettek. A megfelelő átalakítások után nem csak mint lakhelyet, de mint munkahelyet, stúdiót is birtokba vették. Mi mindenre jó, ha az ember felesége építész, ugyebár… Ugyanis Anna Pedoja ezt a hivatást űzi, s szaktudása nagyon jól jött a felújítás alkalmával.

spazio interiore

A helyet rendkívül széles körűen használják ki, ugyanis itt, ezen a kb. 300 m2-en nem csak Lavit stúdiója található, ahol fotózásokat végez, klipeket forgatnak. A teremben kiállítások, fogadásokkal egybekötött események és előadások sora is teret kap, így maximális kihasználtsággal tudják működtetni ezt az igényes stúdiót.

spazio esibizione

Fontosnak tartjuk megemlíteni azt is, hogy 2012-ben Farkas Ádám szentendrei szobrászművészünk volt a galéria vendége.

spazio esteriore

 

S most, hogy a helyszínt már bemutattuk, nézzük, ki is Luigi Bello.

Luigi Bello 1928-ban született Legnano-ban, jelenleg pedig – már hosszú ideje – Varese közelében, Cadegliano Viconago-ban él és dolgozik. A II. világháború után a milánói Művészeti Akadémián tanult, 1950-ben volt az első kiállítása. A ’60-as években Milánóban telepedett le, és ettől az időszaktól kezdve viszonylagos rendszerességgel ki is állítja festményeit, munkáit. Ezek az alkotások azonban semmiképpen sem a klasszikus értelemben vett festmények, sokkal inkább különféle anyagok és technikák felhasználásával készült művek. Mint sok kortárs alkotás, az átlagember számára talán kicsit nehezebben emészthető stílus az, amit Luigi Bello képvisel.
A várost a nyugodtabb környezetre 1985 körül cserélte le, azóta Varese közelében él.
A művész kiállítása a Nel gesto címet viseli, a kiállított darabok pedig munkásságának legfrissebb termései.

Még egyszer tehát, a mustra 2014. január 25. és március 15. között látogatható.

A helyszín a Spazio Lavit galéria, a cím pedig: Via Uberti 42, Varese, Italia.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk, egyúttal megpróbálunk néhány kép erejéig némi betekintést nyújtani a mester munkáiba: