Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Tiziano Ferro

Lazio tartomány szülötte a következő olasz énekes, Tiziano Ferro. A zenével korán, de az énekléssel igazán a ’90-es évek második felében, Latina város gospel-kórusában került igazán közeli barátságba.

Mint minden tisztességes olasz énekesnél, a Sanremo-i állomás nála is megvolt, ám nem átütő sikerekkel; az 1997-es válogató során gyorsan kiesett, a következő évben sikerült csak bejutnia a legjobb 12 közé.

Első albuma (Rosso Relativo) 2001-ben jelent meg az EMI gondozásában, innen útja gyorsan ívelt felfelé, hiszen a „Perdono” című számával gyakorlatilag pillanatok alatt lett világhírű. A dal meghallgatható alább:

Mivel nem csak olaszul, de angolul, spanyolul, franciául és portugál nyelven is énekel, nem csoda, hogy Európa-szerte ismerik, és a nem épp kicsinek számító dél-amerikai piacot is sikerült meghódítania. Duettjei közül egyik kedvenc a Laura Pausinivel közösen énekelt dalok egyike, ami álljon itt most, de spanyol nyelven, csak az érdekesség kedvéért.

Az éneklés mellett megjelent egy spanyol filmsorozatban a 2000-es évek első felében, ahol saját magát alakította (Paso Adelante), ebből egy jelenet itt látható; valamint több animációs filmhez is kölcsönözte már a hangját.

2010-ben komoly lépésre szánta el magát azzal, hogy nyilvánosan beszélt homoszexualitásáról, ennek kapcsán megjelent egy önéletrajzi ihletésű könyve is; valamint adott egy interjút, többek között a Vanity Fair olasz kiadásának és a La Reppublica című olasz lapnak, ahol még egy videointerjú is látható a témával kapcsolatban.

Tiziano Ferro eddig megjelent albumai:

Rosso Relativo (2001)

111 (2003)

Nessuno é solo (2006)

Alla mia etá (2008)

L’amore é una cosa semplice (2011)

Az énekes hivatalos honlapja a http://www.tizianoferro.com/ linken érhető el.