Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Újra évfordulunk – 8 csodás év áll mögöttünk!

Nagy ünnepi bejelentésünk van: 8 évesek lettünk!

Azok az olvasóink, akik a kezdetektől követnek minket, talán maguk sem vették észre, milyen gyorsan repül az idő. Bizony, nyolc éve ezen a napon kerültek fel az első cikkek az épp induló honlapunkra, amelyet egyébként egy hosszas előkészítő munka előzött meg, így a „bruttó” kora az oldalnak valójában már inkább a 10 évhez közelít.

Túl azon, hogy most már mi is mondhatunk ilyeneket, hogy elmúltnyolcév, azért a viccet félretéve tényleg büszkék vagyunk arra, mennyi mindenről tudtunk ezekben az években írni, milyen változatos témák kerültek a fókuszunkba és mennyi mindent tanultunk Önökkel, az olvasókkal együtt Olaszországról mindenféle tekintetben.

Az afelett érzett öröm, hogy ez a munka írás közben mennyi jó érzést adott, és mennyi kellemesen eltöltött órát okozott azoknak, akik megtiszteltek minket az idejükkel, szinte leírhatatlan.

Az elmúlt évek statisztikái szerint havi 2000-4000 közötti kattintás történik a honlapunk cikkeire, a legváltozatosabb témák mentén. Sokakat érdekelt az elmúlt időszakban a különbség poliziotto és carabinieri között, mások a rendszámokat találták érdekesnek, s volt, akit a receptek kötöttek le, különösen a panettone népszerűségét hangsúlyoznánk.

A reneszánsz divat szintén népszerű témánk volt az elmúlt években, illetve az e-könyv ajánló cikkünk is sokak tetszését elnyerte.

A honlapunkhoz tartozó facebook profil követői is 2000 felett járnak jó ideje már, s ez a stabil kis tábor jelenlétével, like-jaival folyamatosan arra sarkall minket, hogy a legváltozatosabb témák felé kalandozzunk. Idén hangsúlyt fognak kapni a filmajánlók, amelyekben vagy olasz, vagy népszerű, Olaszországban játszódó filmeket fogunk bemutatni. A gyerekek számára is lesznek meglepetéseink – itt a mesék világába is gyakrabban tervezünk kitérni, persze az olasz népmesék rejtelmeibe kukkantunk be.

2020-ban jól látható volt, hogy a home-office előnyeit élvezők gyakrabban kattintottak a receptekre – a csavargásmentes délutánok, és a munkába utazásból megspórolható idő sokakat talált a konyhában. Ha a home-office nem is marad velünk hosszú távon, talán a főzés szeretete igen. Erre készülve receptek is lesznek idén a repertoárunkban – mindezt a sok témát februártól megpróbáljuk régiókra lebontva végignézni – hátha kiderül valami érdekesség észak és dél különbségeiről, vagy esetleg fényt derítünk valami más turpisságra.

Nagyon nagy szeretettel invitáljuk Önöket arra, hogy az idén is kövessenek minket az eddigi lelkesedéssel, osszák meg ismerőseikkel, barátaikkal az elérhetőségeinket és fb profilunkat is, hátha még több embernek tudunk egy kis Itáliát, némi ‘dolce vita’-t csempészni a hétköznapjaiba.

Még egyszer köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket, és reméljük, hogy a továbbiakban is velünk tartanak ezen a véget nem érő virtuális utazáson, amit csakis ez a csizma alakú félsziget nyújthat.

Scuola Grande di San Marco – Forrás: atlasobscura.com