Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Hírek angolul Olaszországról

Már 2004 óta működik az a híroldal, amely angol nyelvű ugyan, ám teljes terjedelmében Olaszországnak szenteli sorait.

Life in Italy – nemes egyszerűséggel, mi is lehetne más a cím?

Az oldalt egy olasz, ám hosszú ideig az Egyesült Államokban élő projektmenedzser hozta létre, aki a számítástechnikához kapcsolódó szenvedélye és a vonatkozó képzések elvégzése után még az IBM-nél is dolgozott.

Eredetileg egy Olaszországról szóló hírek gyűjtőhelyeként működő, más oldalakra átkötő kvázi-linkgyűjteményként funkcionált az oldal, kicsit később kezdtek el a szerzők önállóan is tartalmakat gyártani és a honlapot ezekkel feltölteni, frissíteni és naprakészen tartani.

Ma már több munkatársa is van ennek a vállalkozásnak, a fent említett alapító Paolo Nascimbeni-n kívül – aki jelenleg is az év nagyobb részét az USA-ban tölti – az ország (mármint Olaszország) különböző részein élő kollégák, akik nyelv(tan)i kérdésekben, hírek kapcsán vagy fotók tekintetében tesznek hozzá sokat a híroldal fejlődéséhez, frissességéhez.

Nem csak napi politika, de utazási infók, képek, divat, kultúra, s alapvető segítség a nyelvtanulás elkezdéséhez – ezek mind-mind elérhetőek, ám ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal angol nyelvű.

Akinek kedve van a továbbiakban is böngészni az oldalt, dobja be egy hírolvasó programba, biztosan nem csalódik majd. Természetesen a facebook-függők a nagy, kék hátterű közösségi oldalon is megtalálják a Life in Italy-t, és láthatják a folyamatos frissítéseket.

Mindenkinek jó olvasgatást kívánunk, hisz akik igazán szeretik Olaszországot, azoknak fontos minden apró morzsa, amit róla tudni lehet.