Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Itt a húsvét!

Csak úgy repülnek az évek, jönnek-mennek az ünnepek, és már megint itt van egy! A húsvét.

Számtalan alkalommal konstatáltuk már itt a honlapon, hogy szalad az idő – főként akkor döbbent meg igazán, amikor az oldal indulásának évfordulója érkezik el. Mivel ez februárban van, így már akkor látszik, hogy az év egyik legjelentősebb keresztény ünnepe is itt kopogtat.

Az elmúlt időszakban kicsit ritkábban is jelentkeztünk, ennek okán a húsvéti bejegyzés a szokásosnál is gyorsabban követte a fent említett házi ünnepünket. Így mai bejegyzésünket nem is nyújtanánk túl hosszúra, hiszen már mindenki javában koncentrál befelé. Vallásosként a magába forduló pillanatokra, melyek meg-megállni késztetik ilyenkor az embert; nem vallásosként pedig leginkább a családi összejövetelekre, hiszen mi másról is szól az ünnep, mint hogy végre eltöltsünk egy kis időt azokkal, akikre év közben a rohanásban sokszor a legkevesebb marad.

Mivel Olaszország van a fókuszunkban, az ünnep vallási oldalának kiemelt jelentősége van. Nem csak Róma, azon belül is a Vatikán, mint pápai székhely miatt, hanem azért is, mert talán az olaszok nálunk picivel komolyabban veszik az egyház közelségét – ha nem is mindig sikerül a keresztény elveknek megfelelően élni és viselkedni a rohanó mindennapokban.

Álljunk meg mi is hát egy pillanatra, és gondoljuk végig az évünket, akár az életünket egy picit. Van, akinek ebben egy templomi részvétel segít, van, akinek egy csendes sarokban eltöltött kis idő is elég. Használjuk ki a tavasz közelségét, mely sok szempontból újrakezdést is szimbolizál és ezekben a pihenésre szánt napokban töltsünk egy kis időt saját magunkkal.

Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket, jó pihenést és kellemes időtöltést kíván

a Szerkesztőség